Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Hammerfall, Gentleman és Markus Schulz a Tuborg Green Fest Félszigeten!

Power metal, reggae, trance, drum and bass, rock, hardcore, indie, britpop, hip-hop és pop-rock Románia legnagyobb fesztiválja, a Tuborg Green Fest Félsziget 9. kiadásán! Augusztus 25-28. között Marosvásárhelyen a legkülönbözőbb zenei stílusok képviselői lépnek fel a legendás Hammerfalltól a román hip-hop fenegyerekéig, Guess Who-ig.

A svéd Hammerfall háta mögött közel két évtizednyi kiváló power metal áll: már első lemezükkel, a Glory to the Brave-vel sikerült berobbanniuk, és Oscar Dronjak gitáros, Joacim Cans énekes és társaik sikerszériája azóta is tart. Let the Hammer Fall! Augusztus 28-án Romániában először lép fel a Hammerfall, a Tuborg Green Fest Félszigeten.

A Gentleman története egy nagyon jó példa arra, hogy ha valaki igazán elhivatott, senki és semmi sem állíthatja meg. A németországi Otto Tilmannt a meglehetősen nagy földrajzi távolság sem akadályozta meg abban, hogy a jamaikai zene európai nagykövetévé váljon. A reggae legnépszerűbb európai képviselője augusztus 28-án teszi tiszeteletét a Tuborg Green Fest Félszigeten.

Ahogy azt már a korábbi kiadásokon is megszokhatták a félszigetezők, az elektronikus zenében –  és nemcsak – mindig a legjobbat nyújtja a fesztivál. Idén augusztus 26-a lesz a trance-rajongók ünnepe, amikor a DJ MAG top 100-as DJ-listájának 8. helyezettje, Markus Schulz kever számukra a Freedom Music Arénában. De a drum and bass rajongói sem panaszkodhatnak: a sokak által a műfaj legjobbjának tartott Andy C szintén augusztus 26-án lép fel a Kiss Teraszon.

És mivel a Tuborg Green Fest Félszigeten a minőségi rockzenének mindig megvan a helye, először itt lép fel Romániában a belga K’s Choice. Sarah Bettens karakteres, rekedtes hangján olyan, az ezredvéget meghatározó dalok szólalnak meg augusztus 25-én, mint a Not an Addict vagy a Believe.

A félszigetezők tudják, hogy a fesztivál minden évben egy sor olyan zenekarral várja őket, akiknél garantált a bulizás, és ez a lista nem lehet teljes egy kis moldovai hardcore nélkül – a Zdob si Zdub augusztus 25-én osztja ki az idei adagot a Tuborg Green Fest Félszigeten.

Augusztus 26-án két, a bukaresti klubokban és fesztiválokon egyaránt népszerűnek számító fiatal zenekar debütál a Tuborg Green Fest Félszigeten, a Les Elephants Bizarres és a The MOOoD. Szintén ezen a napon játszik a Tündéground is. Augusztus 27-én a Luna Amara tér vissza a fesztiválra, 28-án pedig Guess Who és a Toulouse Lautrec mutatkozik be a félszigetezőknek.

A Tuborg Green Fest Félszigetre 2011. augusztus 25-28. között kerül sor Marosvásárhelyen, a Maros partján, a Víkend-telep szomszédságában. A rendezvényre szóló jegyeket az Eventim hálózatában, illetve a www.eventim.ro oldalon lehet beszerezni. A négynapos bérlet ára július 15-ig 179 lej, ezt követően augusztus 24-én délig 199 lej, a helyszínen pedig 240 lej. A napijegyek elővételben 80, a helyszínen 100 lejbe kerülnek.

Az idén érettségizők számára a fesztivál 33%-os kedvezményt biztosít, ők július 15-ig 159 lejes áron vásárolhatnak bérletet az Eventim kirendeltségeinél Románia legnagyobb fesztiváljára. A STUDCARD-tulajdonosok egészen augusztus 19-ig válthatnak kedvezményes, 169 lejes bérletet a Tuborg Green Fest Félszigetre.

A Tuborg Green Fest Félsziget legfrissebb híreit a rendezvény hivatalos honlapján (www.felsziget.ro) illetve Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/PeninsulaFelszigetOfficial) lehet követni.

A Tuborg Green Fest Félsziget 2011 eddig bejelentett fellépői:

aug. 25.: Guano Apes, K’s Choice, Zdob si Zdub, R.O.A., Stereo Palma

aug. 26.: Kasabian, Markus Schulz, Andy C, Reality Engine, Grimus, Les Elephants Bizarres, The MOOoD, Tündérground

aug. 27.: Nick Warren, Subscribe, Şuie Paparude, Luna Amară

aug. 28.: Within Temptation, Hammerfall, Gentleman, Tiga, Borgore, Toulouse Lautrec

A Tuborg Green Festről

A Tuborg Green Fest körbejárta Európát, olyan előadókat felvonultatva, mint a Red Hot Chili Peppers, a Metallica, a Linkin Park, a Guano Apes, a Franz Ferdinand, a Cypress Hill, David Guetta, a Faithless, a Kasabian vagy a Whitesnake. 2010-ben a Tuborg szervezte az eddigi legnagyobb romániai rockfesztivált.  A Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival olyan zenekarokkal örvendeztette meg a hazai rockereket, mint a Metallica, a Rammstein, a Manowar, a Slayer, az Anathema vagy a Megadeth.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hobcdMlCIlU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vkmlujV-TvU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WuW-Plq6OE0[/youtube]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.