Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Hamarosan újra Fonogram Díjátadó Gála!

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége, együttműködésben az Előadóművészi Jogvédő Irodával, 2010. február 10-én, szerdán, este 8 óra 10 perces kezdettel rendezi meg a magyar zenei élet kiemelkedő eseményét, a Fonogram – Magyar Zenei Díj Gálaestet.
Az eseményt élőben közvetíti a Magyar Televízió, fellép számos kiváló előadóművész, és természetesen átadásra kerülnek az előző év legjobb zenei teljesítményeiért járó elismerések, valamint a több évtizedes, kiemelkedő zenei pályafutásért járó életműdíjak! Összesen 22 különböző díj nyertesére derül fény a gálaest folyamán.
Egyes kategóriákban a széles körű szakmai előszűrés után a 13 tagú Fonogram Bizottság** választja majd ki az 5-5 jelölt közül a győzteseket. A Fonogram-díj idén új kategóriákkal is bővül. Az év klasszikus és kortárs komolyzenei albumáról, valamint az év autentikus népzenei albumáról az öttagú Fonogram Komolyzenei és Népzenei Bizottság** dönt. Mostantól díjat kapnak a nagyközönség előtt talán kevésbé ismert, de a zenei produktumok létrehozásában jelentős részt vállaló kísérőzenészek, vokalisták is.
További érdekesség, hogy idén első ízben együtt ünnepelnek a művészek és kiadók: az eseményt a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége és az Előadóművészi Jogvédő Iroda közösen rendezik.
Az eseménynek otthont adó Millenáris Teátrum színpadán élőben lép fel a hazai zenei élet néhány legnépszerűbb és legígéretesebb előadója:
Auth Csilla
Bin-Jip (Harcsa Vera, Kaltenecker Zsolt, DJ Andrew)
Budapest Saxophone Quartet
Firkin
Hobo
Holdviola
Rúzsa Magdi
Sunshine Jazz
Szinetár Dóra – Bereczki Zoltán
Turbó + Barabás Lőrinc
Fonogram Díjátadó Gála:
2010. február 10. 20:10 – Élőben az m1 műsorán!
További információk a www.fonogram.hu weboldalon találhatók.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.