Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Hamarosan új Serj Tankian album lát napvilágot!

SERJ TANKIAN AZ UTOLSÓ SIMÍTÁSOKAT VÉGZI HARMADIK SZÓLÓLEMEZÉN, AHARAKIRI-N, MELYNEK MEGJELENÉSE NYÁRRA VÁRHATÓ

AZ ALBUMNAK ÖNMAGA A PRODUCERE, ÉS SAJÁT STÚDIÓJÁBAN, A SERJICAL STRIKE STUDIOS-BAN KÉSZÜL LA-BEN

Az énekes, dalszerző, multihangszeres, költő, politikai aktivista és System Of A Down frontember Serj Tankian jelenleg a Los Angeles-i Serjical Strike Stúdióban csücsül és a végső munkálatokat végzi harmadik stúdióalbumán, a nyárra várható Harakiri-n, mely a 2010-es Imperfect Harmonies méltó utódja.

A lemez java 2011-ben íródott, amely egy igen zűrös év volt a sokszínű tehetség számára, saját elmondása szerint “a legsűrűbb, legtermékenyebb év eddigi életemben”. Februárban bemutatták az általa szerzett Prometheus Bound című rock musicalt a bostoni Oberon Theater-ben, megjelent második verseskötete, Glaring Through Oblivion címen, világturnén volt a System of a Down-nal, fellépett a jereváni Opera Orchestra-val, ugyanitt politikai megbeszéléseken is részt vett,  első koncertjét adta születésének helyén, Libanonban, majd visszatért az Egyesült Államokba. Ott négy lemezt készített el: egy jazz lemezt, egy elektronikus lemezt barátjával, a  Mindless Self Indulgence frontember Jimmy Urine-nel, egy teljes klasszikus szimfóniát Orca címmel, és az új szólóalbumot, melyet épp most maszterel.

“A 2011-es évem azzal indult, hogy a szilveszteri petárdázás felgyújtotta a szomszédom udvarát, úgyhogy tudtam: pokoli évem lesz. 5 nap múlva a hírekben láttam egy összeállítást tömeges öngyilkosságot – harakirit – elkövető madarakról és halakról, és elgondolkodtam: talán ők tudnak valamit a jövőről, amit mi nem? Ekkor kezdtem el írni ezt az albumot.”

A szimbolikája annak, hogy teljes fajok tömegesen radírozzák ki magukat a föld színéről, keményen megérintette Serj-t, és az album fő motívuma lett. “Az album egészen más, mint az eddigi szólólemezeim. Sokkal punkosabb, gót, elektornikus és 80-as évek hatásokkal, heavy rock és epikus dalokkal egyaránt. A szövegekben személyes, politikai és filozófikus témák is vannak, sok humorral és szeretettel.”

A dalszerzés módja is kicsit más volt ezúttal: “Apple iPad-et használtam néhány dal vázlatának elkészítéséhez. Nem árt néha új módszereket, eszközöket kipróbálnunk, mert váratlan eredményeket hozhatnak.”

Az új album megjelenése nyárra várható, teljes egészében Serj írta, játszotta fel, producerelte és keverte. A lemezen közreműködik Serj turnézenekara, a The F.C.C. – Dan Monti gitáron, Mario Pagliarulo basszusgitáron, és Troy Zeigler dobokon. Dan Monti kivette részét a keverésből is. A maszterelést Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Kanye West, Beastie Boys) végezte.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.