Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Hamarosan kezdődik Közép-Európa legnagyobb reggae fesztiválja

Uprising Logo 2009Öt év alatt a legnagyobb közép-európai reggae eseménnyé nőtte ki magát az Uprising fesztivál, amely augusztus 24-én nyitja meg kapuit a pozsonyi Aranyhomokon (Zlaté Piesky).

    A rendezvény az elmúlt években elsősorban a reggae kedvelőinek már-már kultikus összejövetelévé fejlődött, ugyanakkor a szervezők szerint a kínálat a könnyűzene ennél szélesebb spektrumát öleli fel.
Silvia Turnerová, a fesztivál pr-menedzsere szerint a kétnapos rendezvényre az idén is több tucat neves fellépőt várnak, a reggae, a dancehall, a ska és a dub képviselői mellett lesznek hip-hop, ragga-jungle és drum and bass zenekarok is, de a latino zene kedvelői sem maradnak hoppon.
“Tavaly napi 10-15 ezren látogattak ki az Aranyhomok-tó tőszomszédságában zajló fesztiválra, az idén is legalább ennyi embert várunk” – mondta az MTI-nek Turnerová. Hozzátette: az idei fesztivál legnagyobb nevei között található az amerikai-jamaikai Tarrus Riley, az ezúttal teljes felállásban Pozsonyba látogató brit Asian Dub Foundation és a szintén brit Zion Train. Rajtuk kívül bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a tavaly nagy sikert aratott német-francia összeállítású Irie Révoltés-ra vagy éppen a szlovák ska legendájának számító Polemicra is.
Az egész sornyi kísérőrendezvényt is felvonultató Uprisingot az idén is sikerült bővíteni, ezúttal már négy színpad kínálata közül válogathatnak a látogatók.
A Pozsony legnagyobb természetes vízfelülete, az Aranyhomok-tó szomszédságában zajló fesztivált hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén tartják, mint arra elnevezése, az Uprising (Felkelés) is utal, a szlovák nemzeti felkelés augusztus 29-i emléknapjához időzítve.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.