Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Gyerekekhez szól a Ghymes

A Ghymes szerint a lényeg az aktuális pillanatban megszólaló élő zenében rejlik. A zenekar október végéig 12-szer lép színpadra, eközben pedig nem hagyhatjuk szó nélkül augusztus 16. óta kapható “Bennünk van a kutyavér” című gyermeklemezét, valamint az ősszel megjelenő legújabb stúdióalbumát sem.

Az Universal Music felkarolásában jelent meg augusztus 16-án a pedagógusokból alakult Ghymes legújabb gyermekalbuma. A “Bennünk van a kutyavér” címmel fémjelzett lemez érdekessége nem fogy ki abban, hogy elsősorban a gyerekeknek szól. Elsősorban a 2002 óta nagy népszerűségnek örvendő gyermekkoncertek anyagát örökíti meg, tehát az “Így kell járni”, a “Kétkrajcáros dal”, az “Ajándék” mind-mind ott szerepel a cd-n, az új számokról nem is beszélve, hiszen az eredeti hanganyag három új dallal lett gazdagabb, a “Sárga csikó”, a “Pünkösdre” és az “Egyszer egy királyfi” színesítik tovább az ez alkalommal élő felvételeket tartalmazó korongot.

A zenekar ezzel az albummal a legkedvesebb népi gyermekdalok keretbe foglalására törekedett, a Ghymes minden apróságra odafigyelt, így az összeállításkor figyelembe vette a csöppségek számára optimális hosszúságú hanglemez (45 perc) megalkotását is.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.