Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Guano Apes-koncert októberben Budapesten

Budapestet is útba ejti idei, visszatérő albumához kapcsolódó turnéján a Guano Apes; a német nu metál csapat, amely korábban háromszor is fellépett a Sziget fesztiválon, október 15-én a budapesti Club 202-ben (ex-Wigwam) játszik.

– A Guano Apes sokak szemében egyslágeres zenekar, ez azonban legfeljebb abban a megközelítésben igaz, hogy a debütáló, 1997-es stúdiólemezen található, kislemezre is kimásolt Lords of the Boards című szám valóban olyan elképesztő sikert jelentett, amelyet később már nem tudott megismételni a csapat.
A zenekart 1994-ben alapította Göttingenben Henning Rümenapp gitáros, Stefan Ude basszusgitáros és Dennis Poschwatta dobos, akikhez hamarosan csatlakozott Sandra Nasic énekesnő. A közösen rögzített Proud Like a God című album az akkor felívelő, Amerikából indult nu metál stílus (Deftones, Korn, Linkin Park, Limp Bizkit, Rage Against The Machine, Slipknot, System of A Down) egyik legjobb anyaga. Közben a Guano Apes egymás után háromszor is fellépett a Sziget fesztiválon (1999, 2000, 2001). A zenekar titka elsősorban az újszerű gitárstílus és Sandra Nasic erőteljes hangja volt.
A második anyag Don’t Give Me Names címmel (rajta a Big In Japan című Alphaville-feldolgozással) 2000-ben jelent meg, majd 2003-ban következett aWalking on a Thin Line, jóval mérsékeltebb sikerrel. A nu metál népszerűségének hanyatlásával 2005-ben fel is függesztette tevékenységét a Guano Apes, a tagok különböző projekteken dolgoztak.
2009-ben úgy döntöttek, itt az ideje a folytatásnak: a visszatérés a nickelsdorfi Nova Rock Fesztiválon tökéletesen sikerült, a csapat rögtön dolgozni kezdett negyedik stúdióalbumán, amely Bel Air címmel áprilisban jelenik meg. A turné április 9-én indul Szófiában és október 15-én ér Budapestre.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.