Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

Gryllus Dániel és barátai a MüPában

Kétezer éves üzenet, mai köntösben, mai tálalásban, aktuálisan. Gryllus Pál apostol leveleit mondja fel, és terítékre kerül Weöres Sándor A teljesség felé című opuszának megzenésített változata is
A hazai költészet egyik legjelesebb alakja, Weöres Sándor épp a krisztusi kor előtt egy évvel járt, mikor is egy megvilágosodott pillanatában újraértelmezte a múltat, a jelent, a jövőt és önmagát, és Hamvas Bélának ajánlva kiadta élete egyik főművét, A teljesség felé című metafizikai kötetet. Gryllus Dániel érintve érezte magát, felfogta és befogadta a sorokat. Zenét komponált rá, melyet először a kusza nyolcvanas évek végén mutatott be a nagyközönségnek. Kusza időket élünk manapság is, így a mű mit sem veszített mondanivalójából.
A teljességet elérni ma sem kis feladat, szinte lehetetlen vállalkozás. Mégis ezen az estén megpróbálhatjuk. A darabot ezúttal Dániel fia, Gryllus Samu vezényletével és Gryllus Dániel közreműködésével nyolc énekes és tíz hangszeres szólaltatja meg. A színpadon ott muzsikál majd többek között Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Palya Bea, Szalóki Ági, Bognár Szilvi, Ferenczi György, vagy épp Balogh Kálmán. Az est további részében a szeretet apostolát, Pált idézik meg.

Budapest, Művészetek Palotája, október 2. 19:30

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.