Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

Grammy-díjas hangmérnökkel dolgozik az Irie Rocktrio

Grammy-díjas hangmérnök, az amerikai Tom Weir dolgozik az Irie Rocktrio bemutatkozó anyagán: a népszerű hazai reggae/dancehall csapat, az Irie Maffia három tagjából alakult rockprojekt anyaga október végén jelenik meg.

Tom Weir a Toots & the Maytals True Love című albumának hangmérnöke volt; a korong 2005-ben a legjobb reggae albumnak járó Grammy-t érdemelte ki.

“Teljesen véletlenül jött a lehetőség az együttműködésre. Korábban már gondoltunk arra, mi volna, ha az Egyesült Államokban végeznék első lemezünk keverési és mastering munkáit, ezért több kinti stúdióhoz is kiküldtük az anyagunkat. A válaszokból kiderült, hogy horrorisztikus összeget kellene fizetnünk. Viszont az egyik helyről nagyon kedvező ajánlatot kaptunk, amikor jeleztük, hogy nincs sok pénzünk, Tom Weir a Los Angeles-i Studio City Soundból elvállalta a munkát, mivel tetszett neki a zenénk” – mesélte Havas Miklós, az Irie Rocktrio basszusgitárosa, énekese, zeneszerzője kedden az MTI-nek.

A reggae és dancehall elemeit mindenféle mással vegyítő Irie Maffián belül 2008-ban alakult meg a rocktrió projekt, zenekari próbák, beállások alkalmával. A Dési Tamás “Guba” dobos és Havas Miklós “Doktor úr” által alkotott ritmusszekció már korábban több hazai zenekarban játszott, hozzájuk társult Szekér Ádám gitáros-énekes.

szabadsag.ro

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.