Friday, June 14, 2024
spot_img

Latest Posts

Ghostpoet érkezik a Gödörbe

Kellemes nyárközepi meglepetéssel szolgál a Gödör Klub a fővárosban rekedteknek július 24-én, a brit urban-pop egyik jeles képviselőjének, a Ghostpoet nevű formációnak a koncertjével.

A London különböző negyedeiben felnőtt nigériai-dominikai felmenőkkel büszkélkedő Obaro Ejimiwe elismeri ugyan, hogy származása sokat hozzátett muzikalitásához, ám, hogy zenei pályafutását ez határozná meg elsősorban, azt cáfolja. Mint mondja, bár a szülei folyamatosan zenét hallgattak, mégsem akarták őt ezzel tudatosan a zene útjára terelni, sőt, a kis Obaro alig várta, hogy éjjelre a ház elcsendesedjen, és végre más hangzású dalokat is betehessen a lejátszójába, londoni szobájának falai között. Érdemes volt hát ennek a tehetséges fiatal brit fiúnak kialvatlanul kezdenie a nappalokat, úgy fest, karrierjét ezek a magányos éjszakai kiruccanásai vitték előre.
A 2010-es év egyértelműen a Ghostpoet éve volt az angol zenei világban. A lassú-beszédű, izgalmas ritmusokkal operáló, különböző elektronikus stílusokból ötletesen mixelő Obaro a BBC Radio egyik kiemelt előadója lett a tavalyi év során. Experimentális hip-hopja egyedülálló hangulatba keríti hallgatóságát. Legújabb lemezén kevesebb a soul és jazz alap, ám cserébe több trip-hopot és újragondolt dub-stepet kapunk, a már védjeggyé vált lassú, rekedt énekbeszéd alá.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.