Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Geszti Péter új együttese a Gringo Sztár

Gringo Sztár néven új zenekart alapított a Rapülők és a Jazz+Az egykori frontembere, Geszti Péter. A csapat július 15-én Siófokon tartja bemutatkozó koncertjét.

(MTI) – “A zenekar neve azért lett Gringo Sztár, mert egyrészt minden tiszteletem Ringo Starré, a Beatles egykori dobosáé, másrészt a gringo szó spanyol és portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent, és ez is jelzi, visszavándoroltam a zene világába” – közölte Geszti Péter, aki 2005, a Rapülők egyetlen visszatérő koncertje óta csak háttéremberként vett részt a zenei életben.

Mint fogalmazott, a Gringo Sztár “kozmopuritán” zenét játszik, ami a reggae, a jazz, a rap, a pop, az elektronikus zene, a ska és a balkáni népzene egyvelegéből áll össze. A csapatban Geszti mellett két énekesnő,Gereben Zita ésSapszon Orsolyaszerepel, a projekt zenei vezetője Erdélyi Péter, a Jazz+Az egykori billentyűse, aki először próbálja ki magát popzene szerzőjeként. A Gringo Sztár felállításában Fekete-Kovács Kornél is segédkezett, és zenét írt az együttesnek a Balkan Fanatik is.

Gereben Zita a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán végzett, korábban énekelt például az Emil.RuleZ!-ben, és van egy saját jazzkvintettje is. Sapszon Orsolya zenészcsaládból származik, nagyapja, Sapszon Ferenc három évtizeden át volt a Magyar Rádió énekkarának karigazgatója, nagybátyja, ifjabbSapszon Ferenc alapította a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát. Orsolya a Kőbányai Zenei Stúdióba járt.

Geszti Péter elmondta, hogy a Gringo Sztár július 15-én a siófoki Coke Clubban tartja bemutatkozó koncertjét, és augusztus 8-án a Sziget fesztivál “mínusz egyedik” napján is fellép, amikor Geszti Péter és zenészbarátai, köztük az Első Emelet, a Rapülők, a Jazz+Az játszanak majd, és előadnak egy zenei egyveleget A dzsungel könyve című musicalből is.

A Gringo Sztár albuma várhatóan ősszel jelenik meg, a Télen-nyáron nyár című dal péntektől már hallható a rádióban.

kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.