Tuesday, December 5, 2023
spot_img

Latest Posts

George Michael hétfőn Budapesten lép fel

Több mint négy év után hétfőn ismét a magyar fővárosban lép fel George Michael: a brit énekes, a Wham! nevű popformáció egykori frontembere Symphonica elnevezésű nagyzenekari turnéjának keretében a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

    A 48 éves George Michael legutóbbi európai turnéja, a 25Live 2008 augusztusában zárult. Az énekes 2007 májusában már fellépett Magyarországon, akkor a Puskás Ferenc Stadionban. A mostani koncertet a Live Nation szervezte.
Nagy-Britannia egyik legsikeresebb énekes-dalszerzőjének aktuális koncertprogramja felöleli mintegy három évtizedes karrierjét, emellett más előadóktól származó kedvenc felvételeit is. A dalokat átdolgozták és nagyzenekarra hangszerelték, amely az énekes zenei kíséretét adja. A turné augusztusban kezdődött a prágai Állami Operaházban, Budapestre Wroclawból érkezik, ahol szombaton este lép fel, a magyar fővárosból Zágrábba utazik tovább, ott kedden ad koncertet.
Tavaly a Sony kiadta George Michael első szólólemeze, az eredetileg 1987-ben megjelent Faith újrakevert változatát. A Faith-t a poptörténet egyik legmeghatározóbb albumaként tartják nyilván: a görög származású, de már Angliában született George Michael azután készítette el, hogy Andrew Ridgeley-vel, a rendkívül sikeres Wham! popduó másik tagjával elváltak útjaik.
1987-ben, a Faith megjelenésével vált bizonyossá George Michael kiemelkedő tehetsége, ami rövid idő alatt a szupersztárok közé emelte. A Faith-ből világszerte több mint 20 millió fogyott, a lemezről hat dal is a toplisták első helyezettje lett, köztük a Father Figure, a One More Try, a Faith, a Kissing A Fool és az I Want Your Sex. George Michael két Grammy-díjat kapott a Faith-ért.
Az énekes a Faith óta még négy sikeres stúdióalbumot készített (1990: Listen Without Prejudice Vol. 1, 1996: Older, 1999: Songs from the Last Century, 2004: Patience), megjelentek válogatások, koncertek is tőle. Napjainkra George Michael több mint 100 milliós lemezeladással büszkélkedhet.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.