Sunday, October 2, 2022
spot_img

Latest Posts

Gasztro-punk és Halász Judit a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon

tanklive-szepesi_bogiRock, latin jazz, népzene, barokk és gaszto-punk koncertet is adnak azok az előadók, akik beneveztek az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál versenyébe. Az Öreg-tó partján péntektől vasárnapig családi programok, kiállítások és borkóstolók, valamint Halász Judit, az Edda, a Tankcsapda és a Vad Fruttik is várják a látogatókat.  

 

A hétvégén mindenhol szólni fog a zene a vizek városában, hiszen július 27. és 29. között először rendezik meg a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivált. A gyönyörű barokk város négy pontján, az Esterházy sétányon, a Váralja utcában, a Bajcsy Zsilinszky úton és az Esterházy udvarban felállított színpadokon csaknem 40 tehetséges együttes és szólista mutatkozik be. A zenészek számtalan stílusban próbálják elnyerni a Tatára érkező közönség kegyeit, hiszen lesznek rock, blues, pop, funky, ska, latin jazz, heavy metal, flamenco és rock and roll koncertek is. A Tulipános és a Hanga Banda együttesek népzenei koncertet adnak, míg a Continuo és a Soltész István Kamarazenekar reneszánsz és barokk melódiákkal lép színpadra. Némelyik utcazenész csapat egyéni módon próbálja felhívni magára a figyelmet. A Fit Fat nevű gasztro-punk zenekar tagjai például lecsót főznek a színpadon, amit a koncert után megkóstolhatnak a nézők. A Machine Head Deep Purple Tribute Band pedig egy tehetséges, tízéves gitáros kisfiút hívott meg vendégnek a fellépésére. Az utcazenészek koncertjei ingyenesek lesznek, de a hallgatóság pénzadománnyal szavazhat a kedvenceire. Minden fellépő hazaviheti a produkciója alatt összegyűjtött összeg felét, míg a másik fele egy közös kalapba kerül, ami végül a háromnapos fesztivál győztes utcazenészét illeti meg.      
A Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál nagyszínpadán, a Kastély téren pénteken délután kezdődnek a programok. A nyitónapon fellép többek között az Edda és a Punnany Massif, míg szombaton ad koncertet a Lord, Péterfy Bori és a Love Band, a Kiscsillag, valamint a Maszkura és a Tücsökraj. A vasárnapi zárónapon a Malacka és a Tahó, az Auróra, a Tankcsapda és a Vad Fruttik zenéjére bulizhat a közönség. A legkisebbek sem maradnak zene nélkül, hiszen szombaton délelőtt Halász Judit, vasárnap délelőtt pedig az Alma zenekar muzsikál a gyerekeknek. A fesztivál ideje alatt az Esterházy-kastélyban tizenöt, 35 évnél fiatalabb kortárs képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás, a kastély udvarán az antikvitás, a népi iparművészet jelenik meg, míg az Öreg-tó partján, a vár szomszédságában kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.
 
A Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál kisszínpadain a koncertek ingyenesek. A nagyszínpados koncertekre elővételben a 3 napos bérlet 4.900 (Tata kártyával 4.500), a napijegy 1.500 (Tata kártyával 1.100) forintba kerül. Helyszínen a 3 napos bérlet 5.700 (Tata kártyával 4.900), a napijegy 1.900 (Tata kártyával 1.500) forint. Halász Judit és az Alma együttes délelőtti koncertjére a jegy 1.200 (Tata kártyával 850) forint. A gyerekeknek 120 cm alatt a belépés ingyenes. A belépőket a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál honlapján és a Ticketportal hálózatában lehet megvásárolni.
 
A fesztivál kedvcsináló videója:
http://www.youtube.com/watch?v=engDhpOyjdc
Bővebb információ és jegyrendelés:
www.ticketportal.hu/podujatie_search.asp?id=45209
www.tataiutcazene.hu
www.facebook.com/tataiutcazene

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.