Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Für Anikó és a 30Y közös örömzenélése

Szerda este a Dob+Basszus Live-ban Für Anikó egy dal erejéig beszáll a 30Y-ba énekelni, míg a zenekar eljátssza azt a dalt is, amelyet Cseh Tamás halála után írt a dalnoknak szerzőtársa, Bereményi Géza.
Az elmúlt 4 hónapban új formában, új tartalommal jelentkezett a Dob+Basszus, Lévai Balázs többszörös díjnyertes könnyűzenei tévéműsora a Bárka Színház színpadán. A szerdán folytatódó produkció ismert zenekarokat, költőket és színészeket szerepeltet együtt, akiktől egyedi művészi megoldásokat, szokatlan együttműködéseket láthatunk.

Február 10-én a tíz (és nem harminc) éves 30Y zenekar lesz a Dob+Basszus Live főszereplője. Napjaink talán legnépszerűbb, alternatív rockegyüttese 2000-ben alakult. Nevüket egy szombathelyi buszjárat jelzéséről azért vették kölcsön, mert tetszett nekik, frappánsnak találták, és mert szerintük bárkinek bármit jelenthet. Dalaikra is ez jellemző; nem üzennek, nem térítenek, nem görcsölnek, hanem lazán zenélnek. A pécsi gyökerű együttes négy évig tartó útkeresés után találta meg igazi hangját. A sokféle hatás közül a 90-es évek amerikai zenekarainak hangzásvilága az, ami stílusukat leginkább meghatározza. Nem feledve, persze, a középkori kobzos énekmondókat sem.
 
Ezen a februári szerda estén megtudhatjuk, hogy a frontember melyik egyetemen tanít, hogy miként szól Für Anikó előadásában a Pécsi tánctanár, s hogy Bereményi Géza milyen dalt ajándékozott a csapatnak. Beletekinthetünk továbbá Gróf Balázs képregényébe, melynek dialógusai kizárólag 30Y dalszövegekből állnak. A közönséget szórakoztatja még a Dob+Basszus két tehetséges riportere, Mucsi Zoltán és Scherer Péter, továbbá speciális műholdas kapcsolat segítségével bejelentkezik a Pécsi Tudományegyetem rektora is.

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.