Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Freddie Mercury-emlékkoncert Margitszigeten

Majd húsz év telt el azóta, hogy elment, csak a hiánya maradt velünk. Freddy Mercury a rakkenroll cirkusz egyik legkiválóbb torka volt. Ikon. A shownak azonban folytatódnia kell. God save the Queen.

Merkúr esetében nemcsak arról van szó, hogy egy kivételes tehetséggel megáldott / megvert hős kiállt a színpadra és nemzedéki himnuszokat énekelt. Mercury színpadi jelenlétében szőröstől, bőröstől benne volt a rock. Vele volt az erő. Karizmája csak olyanokhoz ért és ér fel, mint Mick Jagger, Jim Morrison, vagy épp John Lennon. Mindegy, hogy glam rock, hard rock, prog, diszkó vagy épp opera volt-e a sikk, Freddy Mercury mindenben, mindenkivel maradandót alkotott.
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon most egy igazi show készül. Lesznek szöveges visszaemlékezések éppúgy, mint pazar koreográfiával megkomponált táncos közjátékok. Egyszóval színházi élményben lesz részünk. Az est közreműködői között ott találjuk többek között Szomor Györgyöt, Puskás Pétert, Tóth Verát, Tóth Gabit és Serbán Attila is. Az eredeti számokhoz a műsor szerkesztő-rendezője, Miklós Tibor írt magyar szöveget. Freddy Mercury élete nemcsak egy bohém rapszódiája, sorsában talán kicsit mindannyiunk élete is benne van.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.