Categories
Magyarország Zenei hírek

FRAN PALERMO: Kislemez, és Turné!

A Fran Palermo Orchestar 2012 januárjában készült el első kislemezével, melynek megjelenését márciusra datálják, ennek kapcsán első ízben országos turnéra indult a zenekar. Márciusig országszerte találkozhatunk velük többek közt Szegeden, Székesfehérváron, Pécsett, valamint az országhatáron túl Berlinben is, végezetül március 2-án az Állatok Farsangja keretein belül láthatjuk őket Budapesten, majd ezt követően a zenekar visszavonul, hogy tavasszal elkészítse első nagylemezét.

A Fran Palermo nevet viselő budapesti banda egy új társaság a kortárs-alternatív zenei porondon. A tánc és a buli dominál színházszerű előadásain, amit 2011 tavaszán mutatott be először az egyre népesedő közönségének. A zenekar spanyol, görög, héber, és magyar muzsikusok kombója, állandó útitársai a téboly és az őrület. Megalakulásuk alig egy évvel ezelőttre tehető, ez idő alatt már  bejárták Budapest legfontosabb koncerthelyszíneit, valamint megfordultak néhány vidéki helyszínen, és számos fesztiválon, többek közt a Veszprémi Utcazene, és a Művészetek Völgye fesztiválokon, fellépéseiket mindenhol nagy lelkesedéssel fogadta a közönség.

Igazi 10 tagú fesztiválzenekarról van szó, aminek zenéjében ötvözve van a mediterrán-balkán, és zsidó népzenéktől elkezdve olasz forradalmi dalok, francia ska zene, rock, némi swing, és még sok más világzenei stílus is, amit törökül, szerbül, olaszul, franciául, vagy éppen angolul előadott humoros dalszövegekkel bolondítanak meg.

A Fran Palermo első kislemezének anyagát 2011 decemberében rögzítette, az öt számot tartalmazó anyag  2012 Januárjában készült el, melyen helyet kap ARIZONA című legújabb számuk is. A kislemez megjelenésének, és az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően februárban koncertsorozat vette kezdetét, melynek keretein belül találkozhatunk a zenekarral többek közt Szegeden, Pécsett, és Székesfehérváron, valamint az országhatáron túl Berlinben is. A Fran Palermo koncertsorozatának záró állomása lesz egyúttal az A38 hajón március 2-án, az Állatok Farsangja keretein belül megrendezett fellépésük, majd ezt követően visszavonul a zenekar, hogy tavasszal elkészítse első nagylemezét.

Fran Palermo a facebookon: http://www.facebook.com/franpalermomusic

Következő koncert:

Állatok Farsangja: 2012 március 2. (péntek), A38 Hajó: Kistehén, Fran Palermo, Mary Popkids, Lucrecia Protellor, Party Drops presents: BOV & Chocolizer

web:  http://a38.hu/hu/program/mary-popkids-fran-palermo-hu-kistehen

facebook: http://www.facebook.com/events/167980453311651/

Leave a Reply

Your email address will not be published.