Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Fotóalbummal ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a Rolling Stones

Különleges fotóalbummal ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a The Rolling Stones brit rockegyüttes.
 A The Rolling Stones: 50 című kötet július 12-én kerül a boltok polcaira, pontosan ötven évvel a banda első hivatalos fellépése után, amelyet a londoni Oxford Streeten lévő Marquee Clubban rendeztek meg. A brit Thames & Hudson kiadó gondozásában megjelenő, 352 oldalas album csupán egy része lesz a jubileumi ünneplésnek, amelyet a rajongók szerint leginkább egy világkörüli turnéval lehetne igazán emlékezetessé tenni.
A csapat egyes tagjai nem zárták ki a születésnapi koncertsorozat lehetőségét, hivatalos bejelentésre azonban eddig nem került sor, ráadásul Mick Jagger ésKeith Richards kapcsolatának alakulását is homály fedi. A banda gitárosa a 2010-ben megjelent Life (Élet) című memoárkötetével haragította magára a frontembert, az írás ugyanis bőségesen részletezi Jagger vad szerelmi kicsapongásait, drogos kalandjait és hűtlenkedéseit.
A 29,95 fontért (10 500 forintnyi összegért) kínált albumban nagyjából hétszáz fénykép kap helyet. Háromszáz közülük színes fotográfia lesz, és a képek nagy része a Daily Mirror című brit napilap archívumából származik. A bulvárlap büszkélkedhet ugyanis az együttesről készült fényképeket tartalmazó kiadványok legnagyobb gyűjteményével.
Az együttes közleménye szerint a fotók “az elmúlt ötven év elképesztő történetét” mesélik el. “Egyszerű bluesbandaként kezdtük, klubokban léptünk fel, és ahogy telt az idő, már telt házas koncerteket adtunk a világ legnagyobb stadionjaiban, olyan műsorokkal, amelyekről korábban még csak nem is álmodtunk” – írták.
Az együttes kommentárjaival ellátott albumban megjelennek majd mások közöttPhilip Townsend képei is: a fotográfus vezényelte a banda legelső fotózását.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.