Wednesday, June 12, 2024
spot_img

Latest Posts

Fesztivállal zárja a szezont a Budapest Park

– Kapuzárási Piknik Fesztivállal zárja az idei szezont a Budapest Park, ahol csütörtökön a 30Y, pénteken a Margaret Island, szombaton pedig a Brains ad koncertet.

Kólya Dániel, a Budapest Park ügyvezető igazgatója elmondta: csütörtöktől három estén át összesen kilenc koncert és három party várja a közönséget.
A Planet 8 fantázianevet viselő nyolcadik évadról elmondta: minden eddiginél sikeresebb szezont zárnak, a 88 nyitvatartási napon az összes nézőszám várhatóan meghaladja a 600 ezret.
Kiemelte: a Budapest Parkban idén több mint 150 magyar zenekar állt színpadra, és olyan világsztárok is felléptek, mint Iggy Pop, a Disturbed, a Three Days Grace, a Sum 41, Zaz és a Thirty Seconds To Mars.

Budapest, 2019. szeptember 25.
A Bin There projekt tárgyai a Budapest Parkban tartott szezonzáró sajtótájékoztatón 2019. szeptember 25-én. A Bin There kiállításon látható idõkapszulákban az eddig fellépõ zenekarok hátrahagyott tárgyai (szakadt húr, törött dobverõ, stb.) láthatók, amiket október közepén elárvereznek, és a befolyt összeggel a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványt támogatják.
MTI/Mohai Balázs

A Budapest Park helyet adott a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum installációjának, és két kiállítást is bemutatott a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. A zenei programok mellett újcirkuszi produkciók is szerepeltek a kínálatban.
Kiemelte: megrendezték a sztárfellépőket felvonultató UNICEF Fesztivált, amelynek jegybevételével a világ legelesettebb gyermekeit támogatták. Az idén mintegy húsz szervezeten keresztül segítettek a rászorulóknak.
A záró minifesztiválról Beck Zoli, a 30Y együttes énekese és dalszerzője elmondta: csütörtöki fellépésükön vendégzenekarként az Árnyéknyúl és a Carson Coma áll színpadra. Mint fogalmazott, a programba 17 éve és az idén kiadott számokat is beválogattak. Kiemelte, hogy olyan színpadi látványt terveznek, amely a környezettudatosságról szól, a koncert díszlete újrahasznosított anyagból készült.
A pénteki koncertnapon a Margaret Island két vendégzenekara a Chain Bridge Pop és a Mörk lesz. Füstös Bálint, a Margaret Island gitárosa elmondta: a zenekar 5. születésnapját ünnepli, egy pörgős, fesztiválhangulatú koncertre, és egy dalpremierre is készülnek.
A Hagyd kint címmel a Parknak készült dalban Járai Márk (Halott Pénz), Papp Szabi (Supernem) és Zentai Márk (Mörk) is közreműködik.
A minifesztivált a Brains zárja. Kéri András, azaz Mc Columbo, az együttes frontembere elmondta: a szombat este a táncról fog szólni. Myra Monoka zenekara és JumoDaddy lemezbemutató koncertje után lépnek fel, mintegy száztagú tánckarral.
A sajtótájékoztatón bemutatták a Bin There elnevezésű projektet is, amelyben zenekari ereklyéket – például törött dobverőt, elszakadt húrt, pengetőt, dallistát – gyűjtöttek össze a fellépéseken, zártak egy kapszulába, és állítanak ki. A kapszulákat október 11-től online árverésre bocsátják, a befolyt összeget pedig a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.