Friday, September 22, 2023
spot_img

Latest Posts

Feldolgozásokkal és „újrahasznosított” dalokkal lép fel az Akkezdet Phiai

akkezdetphiai1Élő zenekarral ad koncertet a Zöld Pardonban Akkezdet Phiai szeptember 28-án, pénteken. A különleges hangzásra a duót kísérő Amoeba Trió a garancia, valamint a fiúk a 90-es évek rapklasszikusaiból is előadnak.

Kedvelt koncerthelyszíne az Akkezdet Phiainak a Zöld Pardon, nem véletlen, hogy ott vettek fel több jelenetet is a Miért most?! című legújabb videójukhoz. A nyári fesztiválszezont lezáró koncertjüket pedig szeptember 28-án pénteken tartják a budapesti szórakozóhelyen.

– Nem lemezjátszós fellépés lesz, hanem élőzenés, az Amoebával lépünk színpadra. Érdekessége ezeknek az élő koncerteknek, hogy ilyenkor újrahangszereljük, átdolgozzuk a dalainkat. Így azt az élőzenét építjük másként újra, amiből Saiid egykor a samplereket vágta.  Kicsit olyan ez, mint egyfajta zenei újrahasznosítás – mondta Újonc (Závada Péter).
Saját számok mellett több rapklasszikus feldolgozással is készülnek az estére.

-Eljátsszuk majd J Dilla (számtalan 90-es és 2000-es évekbeli rapzene fűződik a nevéhez) szerzeményét, a Taintedet, amit a Slum Village-nek írt, és felcsendül majd egy dal a Rootstól is – árulta el a hip hop formáció tagja, akinek 2012 tavaszán jelent meg első verseskötete. Így amellett, hogy az együttessel fellépett a nagyobb fesztiválokon, idén több irodalmi sátor vendége is volt, és egy különleges helyszínen is szerepelt: más kortárs költőkkel együtt a Szigligeti Alkotóházban adta elő műveit az Elefánt zenekar közreműködésével.

Az Akkezdet Phiai egyébként évek óta dédelgeti egy slam poetry lemez elkészítésének tervét, ami lehet, hogy antológia-formában, több előadó közreműködésével készül majd.
– Új rapalbumot is szeretnénk, klasszikus, nyers hangzású zenékkel és asszociatív rapszövegekkel. Visszanyúlunk a gyökerekhez – árulta el Újonc.
Szeptember 28-án péntek este kiváló alkalom nyílik arra, hogy mindebből ízelítőt kapjon mindenki a Zöld Pardonban.

Akkezdet Phiai – Miért most?!

http://www.youtube.com/watch?v=Kh5VC7PtBD0

Részletek:

http://www.zp.hu

http://www.facebook.com/akkezdet

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.