Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Fekete Teve – Rőzse-Dalok

A Fekete Teve zenekar idén  ősszel új dalokkal lepi meg a közönséget. A Rőzse-Dalok című  EP első három fejezete már megjelent a honlapjukon, de negyedik számra sem kell sokat várni.
Másfél évvel a 23:25 című  nagylemez megjelenése után végre új hanganyaggal állt elő a zenekar, a dalok publikálásához azonban teljesen új koncepciót választottak a fiúk. A négy számot ugyanis nem egyszerre, hanem havonta egyenként hozzák nyilvánosságra, mind a négy esetben videóval. A dalok és a hozzájuk tartozó videó mind hangulatában, mind cselekményében szorosan összefügg, a négy fejezet végül egy egész történetté fog kikerekedni decemberben. A dalok címei ennek megfelelően rendre Szeptember, Október, November, December.
A számok zenei világát tekintve az akusztikus hangzást egyre inkább kiegészítik az elektronikus effektek. A zenekar amellett, hogy kicsit a mainstream felé húz, nem vesztett semmit az egyediségéből. A dalokban továbbra is ugyanúgy megtalálhatók a korábban hallott fúvós és vonós hangok, amiket ezúttal a digitális effektekkel megtűzdelt dobhangzás egészít ki. Erre nagyon jó példa a közelmúltban megjelent November című harmadik szám.
A Rőzse-Dalok fejezetei egy férfi életének négy korszakát mutatják be a fiatalkortól egészen az idős évekig. A Szeptember című első dal és a hozzá tartozó klip a főhős kamasz éveiben játszódik, a felhőtlen kikapcsolódás és vidám hangulat határozza meg a képi világot, miközben a szövegben felsejlik a tél, a problémákkal teli felnőttkor és az útkeresés. Az Október című szám már az érett férfikorba lépett dolgozó embert festi le, ahogy a karrier és sikerek árnyéka mögül újra előkerülnek a régi ismerősök és megfogalmazódik a továbblépés fontossága. Ezzel szemben a Novemberben az egyedüllét és a család hiánya jelenik meg, melyet a fakó képi világ is érzékeltet.
Összességében egy nagyon magával ragadó hangulatú alkotásról beszélhetünk. A videókat Szombath Máté (Skyward Pictures) rendezte a Fekete Teve dalokra.
A hanganyagot csak elektronikus formában lehet majd letölteni januárban a http://feketeteve.hu weboldalról teljesen ingyen, miután mind a négy szám elkészült a hozzá tartozó klippel. Addig mindenki megnézheti az együttes honlapján a már elkészült videókat. A zenekar december 28-án a Hunnia Bisztróban egy unplugged koncert keretében mutatja be többek között az új dalokat is!
http://feketeteve.hu
Fekete Teve – Szeptember:
www.youtube.com/watch?v=CuCvjLKoIeI
Fekete Teve – Október:
www.youtube.com/watch?v=APdG0ac1Odk
Fekete Teve – November:
www.youtube.com/watch?v=APdG0ac1Odk

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.