Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

Fehérvári Zenei Napok a Dream Theaterrel

Új helyszínen, a MÁV Előre Sportpályán, és az elmúlt években megszokottnál korábbi időpontban, augusztus 4-én kezdődik meg Székesfehérváron a Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) háromnapos programsorozata, amelynek idei sztárfellépője a Dream Theater.
Az immár tizenötödik rendezvényen több mint nyolcvan hazai és külföldi együttes lép színpadra a MÁV Előre Sportpályán és a FEZEN Klubban. A fesztivál csütörtöki nyitónapja igazi zenei csemegét ígér: a progresszív metál amerikai óriása, a Dream Theater ad koncertet. Az együttes új dobosával, a zenekarhoz a közelmúltban csatlakozott Mike Manginivel érkezik Székesfehérvárra – mondta Fejér Tamás, a program sajtókapcsolatokért felelős munkatársa az MTI-nek.
A külföldi fellépők között lesz a dallamos hardcore/punk zenét játszó, és magyar származású énekessel, Téglás Zolival felálló amerikai Ignite, a power metált képviselő olasz Rhapsody of Fire, a londoni DragonForce, valamint a klasszikusabb rockzenében utazó Richie Kotzen. A hazai élvonalból ott lesz a FEZEN-en a Quimby, az Edda, a 30Y, a Kiscsillag, az Irigy Hónaljmirigy és a Magna Cum Laude is. Mellettük szereplési lehetőséget kapnak a székesfehérvári, illetve Fejér megyei együttesek. A zenei napokra érkezőket ezer sátorhely várja a fesztiválnak otthont sportpályán. Amennyiben az kevés lesz, további kétezer sátornak tudnak helyet biztosítani a szervezők. A fesztiválozókat különjáratú “FEZEN-buszok” szállítják, a rendezvény közelében mintegy ezer parkolóhely várja az autóval érkezőket.
A FEZEN-nek tavaly – a rendezvény alatt szinte mindvégig szakadó eső miatt – valamivel több mint harmincezer vendége volt; a szervezők az idén ennél több résztvevőre számítanak.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.