Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Faithless DJ-szet Sister Bliss-szel a Félszigeten

faithless_1024Pontosan két héttel a fesztivál kezdete előtt újabb világsztárral és magyarországi zenekarokkal gazdagodott a Félsziget kínálata. Itt lesz a Faithless-alapító Sister Bliss, a magyarországi indie zenekarok előfutára, a Heaven Street Seven, a legendás Korált alapító Balázs Fecó és zenekara, illetve eddigi legnagyobb showjára készül a marosvásárhelyi Defender.

Sister Bliss a világhírű Faithless alapítójaként több mint 15 éves karrierrel a háta mögött az elektronikus zene egyik legfontosabb személyiségévé vált. A világ legnevesebb klubjait megmozgató DJ-szettek, az Oscar-díjra jelölt rendezőkkel való együttműködések, és az alapján, hogy neki köszönhetőek az elsöprő erejű We Come One, a God is a DJ vagy az Insomnia slágerek, nyugodtan kijelenthető: Sister Bliss show-ja kihagyhatatlan a Félsziget tizedik kiadásának első napján, augusztus 23-án a Ciuc Music Live Stage-en.

Az 1995-ben alakult Heaven Street Seven az újkori magyarországi indie-gitárpop zenekarok idősebb nagytesója. A HS7 augusztus 24-i nagyszínpados koncertjén legújabb, ingyenesen letölthető EP-je, a Gigerli dalait is bemutatja az erdélyi közönségnek.

A Magyarország legjobb billentyűsének tekintett Balázs Fecó zenei pályafutását 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte, a legendás Korált pedig 1978-ban alapította meg. Az énekes-billentyűsnek olyan slágerek köszönhetőek, mint a Homok a szélben vagy a hazafelé, amelyeket természetesen a Félszigeten is előad zenekarával augusztus 24-én, a nagyszínpadon.

A marosvásárhelyi Defender zenekar eddigi legnagyobb showjára készül a Félszigeten. A különleges koncerten egy teljesen megújult formát kapnak a régi dalok, és természetesen hallható lesz jónéhány új szerzeményük is. A megújulás illetve a meglepetések nem csak a hangzásvilágban lesznek, hanem óriási lézershow-ra, tűzijátékra és egy nagyon új és színvonalas műsorra lehet számítani. A zenekar erre a showra szinte egy éve készül, és a műsor a Félsziget Fesztiválon lesz először látható-hallható augusztus 23-án, a Ciuc Music Live Stage-en.

A Félsziget részletes zenei programja elérhető a fesztivál honlapján.

A Félsziget Fesztivál augusztus 23-26. között zajló tizedik kiadásának fellépői között szerepel a Dire Straits volt tagjai által alapított és a zenekar nagy slágereit játszó The Straits, Magyarország legnépszerűbb előadója, Ákos, Tinie Tempah, a Children of Bodom, ATB, Netsky, a Dirtyphonics, a New Model Army, a Babylon Circus, a Rotfront és a N.O.H.A. is. A rendezvény támogatói a Ciuc, a Borsec, az Orange, a Pepsi, a MOL és a Rock FM.

A rendezvénnyel kapcsolatos friss információk megtalálhatóak a www.felsziget.ro oldalon illetve a Félsziget hivatalos Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/PeninsulaFelszigetOfficial).

A Félszigetre 150 lejes áron lehet négynapos bérletet, és 60 lejes áron napijegyet vásárolni. A jegyeket az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a fesztivál honlapján feltüntetett alternatív jegyterjesztő helyeken lehet beszerezni.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.