Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Ezután képernyőn keresztül is mulattatnak

Ha Magyarországnak van Dupla Kávéja, miért ne lehetne Erdélynek Szimpla Kárpácija? – tette fel a kérdést ezelőtt nyolc évvel Szász M. Attila és László I. Attila. És lett is. Erdély-szerte már népszerűek, a Nóta TV-nek köszönhetően pedig a magyarországi mulatószene-kedvelők előtt sem ismeretlen a nevük.

Az együttest 2003-ban hozta létre a két Attila, azóta számos albumon, illetve több erdélyi rádió kívánságműsorában is hallhatjuk őket, néhány hete pedig a magyarországi Nóta TV képernyőjén a szintén erdélyi Tomy és az Insect együttes mellett a Szimpla Kárpáci is szerepel. Szászem és Ticsi az Insect együttessel együtt és nekik köszönhetően jutott ki a forgatásra, amelyet Monoron, egy halászcsárda színpaddal ellátott táncparkettjén készítettek, és amelyen a magyar mulatós- és könnyűzenei élet nagyjai, többek között a Dupla Kávé, Bunyós Pityu, Zalatnay Cini, Kaszás Péter, Dömötör Balázs mellett énekeltek. „A Nóta TV, nevével ellentétben, nemcsak nótákat sugároz – mesélte a csíkszeredai Ticsi, azaz László I. Attila. – Van itt minden, a régi magyar popzenétől a mulatóson át, akár a mai diszkózenéig. Most lehetőségünk nyílt a Pertu-Parti című műsorban bemutatkozni, ki is használtuk és elmentünk a műsor felvételére.”
László I. Attila 11 éve tevékenykedik a popszakmában, több mint 30 zenei albumon szerepel a neve dalszerzőként, ugyanakkor mostanáig közel 200 dalszöveg szerzője. Jelenleg többek között a csíkszeredai Fun Fm rádió csapatát erősíti, a SlowShow című műsort vezeti minden csütörtök este. (Ugyanakkor nem tévesztendő össze a jelenleg zajló egyik televíziós tehetségkutató műsorban versenyző kézdivásárhelyi László Attilával.)
„Annak idején úgy jött létre a Szimpla Kárpáci, hogy az akkori kiadónk igényelte a mulatós zenét, így hát nekifogtunk. Szász M. Attila kollégámmal azelőtt két különböző fronton tevékenykedtünk, ő inkább dance zenét gyártott, én a lassúbb műfajban utaztam, aztán egy adott pillanatban egyikre sem volt igény, és így néztük meg, hogy a mulatós fronton mit tudunk produkálni. Magyarországnak volt Dupla Kávéja, nekünk legyen Szimpla Kárpácink, ez volt a cél.”
Szászemmel a Nóta Tévében az Itatom az egereket és a Szomorú fűzfa alatt című saját szerzeményeikkel, illetve egy általuk „felturbózott” D’esanyám pixkáld ki című dallal szerepelnek.
Ticsi szerint ez egy nagyszerű lehetőség a Szimpla Kárpáci Magyarországon való népszerűsítéséhez, amelyet elsősorban a már említett Insect együttesnek, Jollynak, a producernek és Suzynak köszönhetnek, hisz nem könnyű a magyarországi mulatós zenei élet nagyjai közé bekerülni. Bár két évvel ezelőtt Albertirsán felléptek a Házibuli Attilával című műsorban, akkor, az ígéretek ellenére nem kerültek adásba. „Az ilyen esetekből tanulva, nem hirdettük fennhangon az adás tervezett időpontját, ám kellemes csalódás ért, amikor viszontláttuk magunkat a képernyőn. Sőt, a felvételt rendszeresen ismétlik, mint különálló klipet, így ezután is láthatnak bennünket a nótakedvelők” – tette hozzá Ticsi, aki még elárulta, hogy lesz folytatása a dolognak, e hónap végére ismét forgatásra hívták őket az említett televízió munkatársai.

szekelyhon.ro
http://szekelyhon.ro/magazin/ezutan-kepernyon-keresztul-is-mulattatnak

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.