Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Ez ByeAlex titka

Kovács ZoltánA Dal-győztes filozófia szakja, sztorijai, az, hogy BKV-val utazik, újságírásból él, mind olyan tényező, amivel a közönség könnyen azonosul.

A Dal című verseny győztes produkciója, előadója sokaknak komoly meglepetést okozott, de a győztes képviselte hipster stílus a fiatalok köztudatában jelen van, sőt, napjaink legfogyaszthatóbb, legnépszerűbb, legpopulárisabb irányzata, amely lassanként a mainstream részévé is válik – mondta a 180 percben Guld Ádám, a Pécsi Tudományegyetem tanár, a popkultúra szakértője.

Mindez persze nem egy pillanat alatt játszódott le, hiszen a téma kutatói nagyjából már másfél-két éve foglalkoznak ezzel a jelenséggel, de a mostani győzelem valóban az irányzat nagyon komoly áttörését jelenti. Az, hogy nemzetközi színtéren helyt áll-e majd a produkció, a kutató szerint megjósolhatatlan, de a magyar győzelem szerinte megmagyarázható. Alex egy „átlagos fiú”, filozófia szakja, sztorijai, az, hogy BKV-val utazik, hogy újságírásból él, mind-mind olyan tényező, amivel a közönség könnyen azonosul, az előadó nem tűnik alternatív, nehezen megközelíthető figurának – magyarázta Guld.
Stockholmban, persze, mindez valószínűleg nem sokat nyom majd a latba, hiszen ott három percen múlik majd minden, de volt már példa az Euróvízió történetében arra, hogy nem feltétlenül a szakmaiság hozta a sikert. Guld példaként a nagyon szerethető orosz nagymamákat hozta, akik rendkívül népszerűvé váltak, és nem feltétlenül a profizmusuk és az általuk képviselt minőség miatt.
Alex története egyébként azért is vonzó lehet, mert abban egy hétköznapi ember hétköznapi célokkal váratlanul óriási sikert ér el, így a filozófus fiú akár bulvártémává is válhat, a bulvár ugyanis nemcsak a sztárgyár titkait, szerelmi ügyeit, botrányait lesi szívesen, de az ilyen meseszerű sztorikra is szívesen lecsap. Azt ugyanakkor, hogy átveszi- e majd ez a stílus az első helyet a szórakoztató kultúrában, a popkultúra szakértője nem tartja valószínűnek.
hira

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.