Saturday, May 18, 2024
spot_img

Latest Posts

EZ AZ A NAP! AZ ARÉNÁBAN

Kiemelt vendég a Jesus Culture Band
2011. október 2-án, vasárnap délután 5 órakor a Papp László Budapest Sportarénában az idei év egyik legnagyobb szabású ökumenikus keresztény találkozója veszi kezdetét. A tizenegy éve tartó Ez az a Nap! rendezvények idei eseményének ezúttal a világ egyik legnépszerűbb keresztény zenekara, a Jesus Culture Band (USA) lesz a vendége.
A csapat európai turnéja során – London, Párizs, Amszterdam, Berlin, Zürich, Koppenhága – most első alkalommal látogat Közép-Európába és azon belül Budapestre.
A nagyszínpad további fellépői: Prazsák László, a kárpátaljai Amaro DelCsiszér László ésPintér Béla.
A Jesus Culture ma a világ egyik legbefolyásosabb mozgalma. Egy egész generációt tüzelt fel energetikus, szenvedélyes és hiteles dicsőítő zenéjével. Első lemezkiadásukkal berobbantak a köztudatba és rövid időn belül a legkeresettebb keresztény együttessé váltak.
Sikerük egyik kulcsa talán az, hogy a Jesus Culture számára a rock and roll nem egy stílus, amelyben a dalokat írják, hanem valóban megélik az eredeti (gospel alapú) rock and rollt. A színpadról gátlásoktól mentes nyers erő árad. Sodró energia és finomítatlan szenvedély tör fel mindegyik dalból. Zenélés közben mélységesen átélik Isten szeretetét és jelenlétét. A rendkívüli spirituális élmény minden jelenlévőre hat.
A zenéjük, nem a szabvány: versszak-refrén-gitárszóló-refrén felépítésű. Úgy komponálják a dalokat, hogy azok eleve közös éneklésre invitáljanak. Ez azt jelenti, hogy a megszokottnál többször ismétlik a refrént és az áthidaló részeket, hogy a közönség csatlakozhasson, ahogy a dicsőítésbe, úgy az istentiszteletbe és az Úr imádatába is.
A JC-nak elképesztő tehetsége van abban, hogy a színpadon zajló személyes áhitatukba, az intim hatású dicsőítéseikbe bevonják közösséget. A “Come Away” című albumon ez szinte minden dalra jellemző. A zenekar háttérbe vonul, így a tömeg nekibátorodik és egyre többen, egyre hangosabban énekelnek, átvéve a helyét még a színpadi vokálnak is.
A Jesus Culture zenéjére nagyon jellemző a spontaneitás. Fontos számukra, hogy kiemelkedő minőségű, kreatív és dinamikus zenét játsszanak – elmondásuk szerint a Deliriuos és a Morning Star hatott rájuk a legmélyebben. Kim Walker-Smith vezető énekesnő kissé fátyolos, telt hangján utánozhatalan erővel és szenvedéllyel szólalnak meg a csapat legismertebb számai, a “Your Love Never Fails” vagy a “How He Loves Us“.
A Jesus Culture története 1999-ben kezdődött a californiai Reddingben, ahol a Bethel Templom fiatal pásztora Banning Liebscher rendszeresen tartott összejöveteleket a gyülekezet fiataljainak. A találkozások során egyre lelkesebbé váltak és úgy érezték, hogy a hit csodáját másokkal is meg kell hogy ismertessék és hogy szerte a világban hírdetniük kell az igét.
Ez a fiatalos idealizmus és a nyers szenvedély robbanásveszélyes kombinációja elindította a mozgalmat. Liedbscher, Kim Walker-Smith és Chris Quilala egy olyan generációra vágytak, akinek a kultúrája nem egy zenei stílusban, hajviseletben, vagy az öltözködésben tükröződik, hanem a Krisztushoz való bensőséges szenvedélyben és hozzáállásban. Ők nevezték el a konferenciát Jesus Culture-nak, abban a reményben, hogy Isten megmutatja magát a dicsőítésen résztvevőknek, és ez az élmény megváltoztatja életüket. – “felébreszti” őket.
Várakozásaikat felülmúlták a konferenciák utóhatásai. 2005-ben úgy döntöttek, hogy élő felvételt készítenek a következő eseményen, melynek bevételeiből a keleti parton megrendezett hasonló szolgálat költségeit szerették volna fedezni.
Az “Everything” című LP a közösségi portálok és videómegosztók révén hónapokon belül nemzetközi ismertséget hozott nekik. Az album egyik dalát, a Kim Walker által énekelt “How He Loves Us“-t 5 és fél millióan nézték meg.
Ennek az albumnak a váratlan sikere vezetett oda, hogy évről évre új albummal jelennek meg. A 2010-es “My Passion” a szokásos marketing vagy rádiós támogatás nélkül rendkívül gyorsan a 8. legjobb eladással bíró album lett az iTunes Top Album Chart-on. Aztán az élre tört…. Jesus Culture rendezvények elterjedtek az USA-ban, Ausztráliában és aztán az Egyesült Királyságban is.
Az idén 12 éves fennállását ünneplő zenekar eddig 70 konferencián vett részt, mint dicsőítő csapat. Legutóbbi konferenciájuk Chicagóban volt augusztus elején, ahol a Hillsong United és Jake Hamilton mellett léptek színpadra. A 3 napos rendezvény az “Awakening” nevet viselte, mely egyben a Jesus Culture 2011-es albumának a címe is.
Ízelítőül két videó:
How He Loves Us
Your Love Never Fails
A részletes sajtóanyag letölthető ide kattintva.
Kapcsolódó linkek:
www.jesusculture.com
twitter.com/jesusculture
www.facebook.com/jesusculture
www.youtube.com/jesusculture
További info: www.ezazanap.hu 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JoC1ec-lYps&feature=player_embedded[/youtube]

 
 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.