Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Eva & Manu központi interjú

 300715_369384479797506_795211206_n – Hogyan írnátok le a zenéteket olyannak, aki még sosem hallotta?

– A zenénk nagyon dallamos, és rock/pop/folk alapokon nyugszik. A központban a harmóniák, a hangunk és a dalszövegek állnak. Ha hasonlítani akarnám magunkat másokhoz, akkor Jose Gonzalez-t, Ben Howard-ot, Feist-et, vagy a Fleet Foxes-t mondanám.

– Manu, te francia származású vagy, Eva pedig finn – mindemellett Bostonban találkoztatok. Hogyan befolyásolja ez a zenéteket, a dalírási módszereiteket?

– Szerintünk nem a különböző kulturális hátterünk számít, inkább a különböző természetünk. Eva inkább a jazz-ben, a pop és a népzenében van otthon, én pedig inkább a progressziv/rock/kelta zenékben. Mindketten beletesszük a hatásainkat a dalainkba.

– Kettesben körbeutaztátok Európát egy lakókocsival, meséljetek pár történetet az útról, amelyek aztán a dalszövegekben éltek tovább!

165985_360210760714878_1869319939_n– Annyi minden történt velünk az úton! A dalaink pedig nem igazán történetmesélősek, inkább általánosságban beszélünk dolgokról. De az egyik legdurvább élményünk az volt, amikor egy farmon éjt nappallá téve dolgoztattak minket minimális ételért cserébe. Maga a ház pedig, ahol laktunk, beillett volna egy horrorfilmbe. Ott, ásás közben születtek dalszöveg-sorok, leírtuk és a falra szegeztük őket és munka közben énekelgettük. Ez adott egy csomó témát a dalainknak, mint például hogyan legyünk erősek és hogy ne adjuk fel a reményt. (Hold on, Feet in the water..)

– Debütáló albumotok tavaly augusztusban jelent meg. Hogyan változtatta meg az életeteket? Milyen reakciókat kapott?

– Nagyon különleges érzés. Nagyon sokáig dolgoztunk a lemezen, és egyszercsak bárki hozzájuthatott! Úgy érezzük, hogy a lényünk nagy részét odaadtuk az embereknek.

Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk! Fel voltunk készülve bármire, hiszen nem tudhattuk, hogy fog tetszeni az embereknek. Például abból, hogy egy duó vagyunk, néhányan azt hitték, a lemezen is csak ketten szerepelünk, de ez nem így van. Egy egész zenekar mögöttünk áll, és van, akinek ez tetszik, van akinek nem. Aki viszont szereti, azt mondja: azért jó, mert sokkal színesebbé teszi a lemezt.

– Mit vártok a budapesti fellépéstől?

– Még sosem jártunk Magyarországon, úgyhogy nyitottak vagyunk. Nagyon várjuk, hogy láthassuk a magyar közönséget és reakcióikat. Tudjuk, hogy Budapest gyönyörű város, szóval biztosan azok az emberek is!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.