Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Eurovíziós Dalfesztivál – Loreen fellép a norvég döntőben

Loreen1Loreen, a tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál svéd győztese is fellép a norvég válogatóverseny szombati oslói döntőjében – jelentette be szerdán a norvég közszolgálati televízió.

    A február 9-i szombati norvég nemzeti döntőben, a Spektrum arénában tizen versengenek azért, ki képviselje az északi országot az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet május 14. és 18. között a svédországi Malmőben rendeznek. Az idei házigazda azért Svédország, mert a tavalyi bakui versenyt Loreen svéd énekesnő nyerte Euphoria című dalával.
Loreen a szombati oslói norvég döntő két fordulója között lép színpadra és My Heart Is Refusing Me című dalát fogja előadni a tavaly októberben megjelent Heal című albumáról. A 29 éves, marokkói berber származású Loreen (született Lorina Zineb Noka Talhaoui) 2012-ben óriási fölénnyel, 372 ponttal győzött az Eurovíziós Dalfesztivál 26-os döntőjében.
Szintén vendégként elénekel egy dalt a szombati show-ban Norvégia tavalyi eurovíziós indulója, Tooji is, aki Stay című számáank új változatát adja elő. Tooji a döntő utolsó, 26. helyén végzett Bakuban – szerepel az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapján (www.eurovision.tv).
Érdekesség, hogy a Malmőbe pályázó tíz norvég előadó között van a nemzetközi színtéren is ismert elektronikus rock csapat, a Datarock, amely 2010-ben fellépett a soproni VOLT Fesztiválon.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.