Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Eurovíziós Dalfesztivál – Budapesten az azeri sztárok

A tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál azerbajdzsáni győztese, Ell és Nikki, valamint a kaukázusi ország idei versenyzője, Sabina Babayeva is fellép péntek este a Budapesti Kongresszusi Központban egy azerbajdzsáni kulturális esten, amelyet abból az alkalomból tartanak, hogy a magyar fővárosban zajlik a külföldön végzett, illetve tanuló azerbajdzsáni fiatalok második fóruma (ASAIF).

    A kulturális esten azeri előadóművészek több zenei műfajt átfogó programot, nép- és popzenét, dzsesszt adnak elő. A tavalyi düsseldorfi győzelmével a 2012-es dalfesztivál rendezési jogát Azerbajdzsánnak elhozó sztárduó, Ell és Nikki a Running Scared című győztes dalát énekli. Fellép Sabina Babayeva énekesnő, a nemzeti válogató idei győztese is, aki hazáját képviseli a május 22-26-i bakui dalversenyen.
Az “eurovíziós sztárokon” kívül fellép többek között a Bakui Zeneakadémia Ifjúsági Kamarazenekara, az Azerbajdzsáni Állami Filharmónia Tánccsoportja és Dobos Zenekara, a népzenét játszó Magham trió, az Isfar Sarabski jazztrió – a Montreux-i Jazzfesztivál győztese -, Chingiz Mustafayev (potpourri), Zulfunaz Rajabova, Ilhama Gasimova, valamint Tunzala Agayeva és as Jazz együttes.
Sabina Babayeva, a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál azerbajdzsáni indulója, aki az egész hétvégét Budapesten töli, a magyar közszolgálati televízió több műsorában is fellép – közölte az MTI-vel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A közlés szerint az énekesnő találkozik a magyar induló, a Compact Disco tagjaival is, akik épp erdélyi médiaturnéjukról érkeztek haza.
A külföldön végzett, illetve tanuló azerbajdzsáni fiatalok második világtalálkozójára 250 résztvevőt vártak 27 országból.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.