Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Európa legnagyobb Elvis Presley kiállítása nyílik Londonban

 _78728848_elvis-clothesEurópa legnagyobb Elvis Presley kiállítása nyílik decemberben Londonban, az O2 Arénában. Az énekes gracelandi otthonából érkező több mint 300 relikviát felsorakoztató tárlaton látható lesz a sztár amerikai sasos színpadi ruhája és egy rózsaszín Cadillac is.

    A kiállításon helyet kaptak olyan ereklyék is, mint az a billiárdasztal, amelyen Elvis a Beatles tagjaival játszott, amikor az együttes 1965-ben meglátogatta őt memphisi villájában.
Emellett látható lesz több színpadi ruhadarab, köztük az a fekete bőrfelszerelés is, amelyet a zenész az 1968-as televízióban közvetített visszatérő koncertjén viselt.
A kiállított személyes tárgyak sorát szaporítja a sztár pénztárcája, benne a lányáról készült képekkel, a házkulcsai valamint TCB feliratú gyűrűje is.
A látogatók emellett virtuálisan végigjárhatják a fürdőszobát, ahol a sztár életét vesztette 1977-ben.
Bár minden tárgy egy élet emlékeit hordozza magában, boldogok vagyunk, hogy ezek a kincsek elhagyják otthonukat. “Elvis nagyon sokat jelentett számomra és a lányom számára, de mindketten tudjuk, hogy a családunk az egész világgal osztozik rajta” – nyilatkozta az énekes volt felesége, Priscilla Presley.
Néhány relikvia, így az amerikai sasos ruha és a rózsaszín Cadillac, csak rövidebb ideig lesz megtekinthető az egyébként kilenc hónapon keresztül nyitva tartó kiállításon.
“Graceland eljön azokhoz, akik nem tudnak elmenni Gracelandbe” – hangsúlyozta a kiállítás koordinátora, Nic Wastell. Graceland Elvis memphisi birtokának a neve, ami ma múzeumként és turistalátványosságként üzemel.
A kiállítás december 12-től augusztus 31-ig lesz látogatható a londoni O2 Arénában.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-29881204

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.