Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Eszméletlen! Új Belmondo klip és nagylemez érkezett!

belmondo_fotoAktivizálta magát a Belmondo, hiszen 2015. december 9-én megjelent a zenekar új albuma Kalapot le! címmel, amely már a 7. nagylemeze a bandának. Az új lemezhez, új klip is érkezett, méghozzá az Eszméletlen című dalhoz. Czutorék utoljára egyébként 2013-ban jelentkeztek teljes lemezanyaggal, a Kooperatívval.

belmondo_kalapot_le_coverA lemez megjelenését több dal és videóklip is megelőzte, mint például az Én is akarom, amely a Petőfi Rádióból is ismerős lehet, vagy a nemrég megjelent A csajok szabadságáért, című, kissé kísérletezős, elektronikus rock-dal. Mindkét tétel helyet kapott az új albumon.

A Belmondo persze továbbra sem tétlenkedik: Legutóbb a lemez egyik legerősebb dalához, az Eszméletlenhez készítettek videót, amely egy lyric video és image klip hibrid lett. A klip, amolyan lo-fi szalagjellel operáló, próbatermi videó, ráégetett dalszöveggel. A versék sűrűsége, illetve hadarós jellege miatt kifejezetten jól működik ez a dalszövegvideós formátum.

A klip: https://www.youtube.com/watch?v=-8ocrpJo-AY

A dal háttere és története kapcsán Czutor Zoltánt, a zenekar énekesét kérdeztük:

Szerintem lehetne azt mondani, hogy ez a “legszilveszteribb” dal a lemezen. Egy lendülettel született, zene-szöveg együtt, mint minden jól működő zsigeri dalnál. A stúdió számítógépének leállásakor, lefagyásakor írtam meg az egészet, a pihenőben. Ha akkor nem fagy le a gép, akkor az album legjobb dala nem készül el!”

Az ösztönös, zsigeri dalokról:

Az ösztönös dalok néha nem mennek mélyre, ez pedig elég direkt észnélküli állapotról szól. Ugyan velünk még ilyen nem történt és nem ismerünk ilyet, aki ilyen szituációba keveredett, de már hallottunk róla.”

https://www.facebook.com/BelmondoBand

https://www.youtube.com/user/Belmondoband

http://belmondo.hu/

https://www.facebook.com/pressoneofficial

http://www.deezer.com/album/11846370
https://open.spotify.com/album/2sfqs3IgGtf69EG99PJvQB
https://itunes.apple.com/us/album/kalapot-le!/id1064368144
https://play.google.com/music/preview/Bakjxeavuiect5pz3weco77pfia?utm_source=youtube&utm_medium=buylink&u=0#

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.