Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Eric Martin: akusztikus koncertet ad a Mr. Big hangja

Közönségtalálkozóval és a dedikálással egybekötött exkluzív estére várja március 9-én rajongóit Eric Martin, a Mr. Big énekese. A Pecsa Music Caféban tartandó akusztikus koncerten saját dalai és a Mr. Big legnagyobb slágerei is elhangzanak majd, az estét pedig egy olasz gitáros duó, a The Morning produkciója nyitja.

Azt mondják, a villám kétszer nem csap ugyanoda – ha hiszünk az efféle bölcsességeknek, akkor biztosak lehetünk benne, hogy most március 9-én már semmi sem hiúsíthatja meg Eric Martin és rajongóinak találkozóját. 2010-ben ugyanis egy sajnálatos buszbaleset miatt nem valósult meg az akkori koncert, és egészen mostanáig kellett várni, hogy a Mr. Big sármos frontembere újra szólóban tévedjen a magyar fővárosba. A rendezvény helyszíne valóban egyedülálló élményeket ígér az érdeklődőknek, hiszen a Pecsa Kávézójában testközelből hallgathatjuk végig Eric dalait, a koncert után pedig dedikálásra és közönségtalálkozóra is készülhetünk, így a szerencsések akár még koccinthatnak is a rocksztárral. Az exkluzív hangulatú estre jegyek korlátozott számban még elérhetők.

a Sundaymusic bemutatja:

2013. március 9., szombat 20 óra

Budapest, Pecsa Music Café

Eric Martin akusztikus koncert, vendég: The Morning

Belépő: elővételben 3900 Ft, a helyszínen 4500 Ft

Jegyek válthatók a Ticket Express országos hálózatában, valamint a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban és a Pecsa Caféban.

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.ericmartin.com

http://www.facebook.com/events/473005769402826/

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/eric-martin-voice-of-mr-big-budapest-pecsa-cafe-300304/event.html

Bővebben az előadóról:

Mr. Rock Vocalist, azaz a Rockénekes Úr – Eric Martin legújabb szólóalbuma már a címével is egyértelművé teszi, mire számíthatnak a lemezei és koncertjei iránt érdeklődők: egy jó kiállású igazi rocksztár dalaira, akinek énekhangja egyszerre teszi karakteressé, érzelemgazdaggá és szerethetővé előadását. Ráadásul egy kiemelkedően sikeres, évtizedes karriert maga mögött tudó énekesről van szó, hiszen Eric immár több mint három évtizede áll a mikrofon mögött.

A Mr Big. frontembereként ismertté vált énekes az elmúlt években is számos különböző projekten dolgozott: Last Man Standing címen írt dalt a Pride FC című televíziós küzdősport-show-ba, melyet több millióan hallgattak meg, majd közreműködött a legendás gitáros, Ronnie Montrose 10×10 című lemezének készítésében. Csatlakozott a Scrap Metal nevű formációhoz, mely a ’80-as és ’90-es évek legnagyobb heavy metal és rock slágereit adja elő, később pedig lemezszerződést írt alá a japán Sony Music-kal, és Mr. Vocalist címen több feldolgozás albumot is kiadott, melyek mind az ottani slágerlisták élén végezték.

2009-ben ismét a Mr. Big révén került reflektorfénybe, hiszen a 20. évforduló alkalmából újra összeállt a csapat: egy válogatás album és egy teltházas turné mellett egy koncert DVD-ét is megjelentettek, majd a folytatás mellett döntöttek: What if.. című új lemezük 2011-ben került a lemezboltok polcaira.

ericmartin02Eric karrierje 1978-ban indult: első, ma már kevésbé ismert zenekara a 415 nevet viselte, később pedig Eric Martin Band néven adott ki lemezeket, és több száz fellépése során többek között a ZZ Top társaságában is játszott. ’85-ös feloszlásuk után Eric önállóan folytatta a zenélést, és az ekkor kiadott albumok még szélesebb körben tették ismertté.

Pár évvel később jött a nagy áttörés: Billy Sheehan, Pat Torpey és Paul Gilbert társaságában megalapította a Mr. Big zenekart, mely igazi supergroupként már a kezdetektől fogva hatalmas népszerűségnek örvendett. Hat stúdiólemezt, számos maxit és hat koncertlemezt adtak ki, melyekből több mint hétmillió példányt adtak el, és olyan slágereket jegyeznek, mint a To Be With You vagy a Green-Tinted Sixties Mind.

A zenekar rövid szüneteltetésének évei alatt Eric újabb szólóalbumot készített: a Somwhere in the Middle 1998-ban jelent meg. A Mr. Big 2002-es feloszlását követően szintén szólókarrierje került előtérbe, és ekkor készült el negyedik lemeze: a remek kritikai visszajelzéseket kapó I’m Goin’ Sane címéhez és ígéretéhez méltóan afféle visszatérés volt egykori zenei gyökereihez. Egy sikeres japán és amerikai turné után Eric nekilátott soron következő, Pure című lemezének felvételeihez, mely korábbi slágereinek akusztikus változatát tartalmazta.

2004-es Destroy All Monsters lemezét az Államok és Japán mellett már Európában és Dél-Amerikában is turnéztatta, majd egy Tak Matsumoto nevű gitárosnak köszönhetően ismét a felkelő nap országára koncentrált: az egyik legnagyobb japán gitárosnak tartott zenész ugyanis meghívta saját all-star zenekarába, mellyel végül egy platinalemezzé vált albumot adtak ki, és egy 20 állomásos telt házas turnét is lebonyolítottak az országban.

A legfrissebb hírek szerint pedig Eric hamarosan Tobias Sammet népszerű metal-opera projektje, az Avantasia vendégénekeseként tér vissza, és áprilistól egészen augusztusig turnéznak majd.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.