Categories
Nagyvilág Zenei hírek

Epica: új lemezzel tér vissza a gótikus metal zenekar

A magyarországi szimfonikus metal rajongók a mennyekben érezhetik magukat: áprilisban és májusban a Nightwish és a Delain mellett a holland Epica is Budapestre látogat aktuális turnéja keretében. Rendszeres hazai koncertjeiken mindig páratlan hangulat uralkodik. Ezúttal két német kiválóság, a Xandria és a Voices of Destiny kíséretében érkeznek május 13-án a budapesti Club 202-be.

Az Epica 2002-es felbukkanása óta egy véget nem érő körforgásba csöppent bele: stúdiófelvételek, interjúk, fanatikus rajongók, élő fellépések és a rock ’n’ roll életforma tölti ki minden egyes napjukat. Zenéjük a kritikusok szerint varázslatos mítoszok világát idézi: egy fantázia szülte történet aláfestése is lehetne ez a klasszikus, gótikus és heavy metal elemeket egyesítő muzsika. Mark Jansen – a maximalista gitáros – az After Forever soraiból való kilépése után alapította meg a bandát, s természetesen az a cél vezérelte, hogy egy még tökéletesebb formációval térhessen vissza a szimfonikus metal élvonalába. A fő dalszerzés mellett a hörgős részekért is ő a felelős. Simone Simons személyében olyan hölgyet talált az énekesi posztra, aki dinamikus, operákba illő hangjával mindenkit könnyedén elbűvöl. S persze az sem lényegtelen, hogy mostanában a különböző szavazásokon az külsejével is tarol a hölgy, vagyis az aktuálisan színpadon látható metal ladyk legszebbike is ő. A gyökerekről és a műfaj nagy klasszikusaihoz való kötődésről pedig csak annyit, hogy a történet szerint Simone a Nightwish Oceanborn című albumának hallatán kezdett el klasszikus zenét tanulni.

Az Epica receptje a műfaj hagyományai szerint alakul: misztikus szinti részek keverednek bombasztikus zenekari kórusokkal és a végeredmény mára szerte a világon sztárokká emelte őket. A Requiem of the Indifferentcímre keresztelt új lemezükkel – ami immáron az ötödik a sorban – ismételten magasra tették a mércét. Legfrissebb videójuk, a Storm The Sorrow itt látható: http://youtu.be/dNoTvg0t52c

Május 13-ai koncertjükön ezek az új dalok is bemutatásra kerülnek a régebbi slágerek mellett. A hazai közönséget amúgy kifejezetten szeretik a holland zenészek, elég csak a Miskolci Operafesztiválon felvett különleges DVD-re vagy a nagysikerű fesztivál- és klubszerepléseikre gondolni. A turnéval érkező német Xandria és Voices of Destiny neve sem ismeretlen a hazai rajongók előtt, ezért is érdemes időben érkezni este a Club 202-be. Belépőnket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: We Are the Others Tour 2012

2012. május 13., péntek 19 óra

Budapest, Club 202

Epica, Xandria, Voices of Destiny koncertek

Belépő: 4500 Ft / VIP-jegy korlátozott számban 9000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.concerto.hu

http://www.epica.nl

Közösségi oldalak:

http://www.facebook.com/events/135886483191366/

http://www.facebook.com/epica

http://www.facebook.com/xandriaofficial

http://www.facebook.com/voicesofdestiny

Leave a Reply

Your email address will not be published.