Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Empty Music

 Az Empty Music névre hallgató új formáció két tagból áll.


A The Unbending Trees-ből ismert Hajós D. Kristóf szövegíró és énekes. Az Egyesült Királyságban és világszerte kritikai elismerést ért el zenekarával, melynek első nagylemeze 2008-ban jelent meg. Az album a The Times, a The Guardian, a The Independent és a BBC 6Music figyelmét is felkeltette, mindenhol elismerő kritikákat kapott. A lemezen szerepelt az Everything But The Girl-ös Tracey Thornnal egy duett, aki később a zenekar egy dalát is feldolgozta szólólemezén. A The Unbending Trees jelölve volt a legjobb európai zenekar kategóriában az MTV-n, valamint az Év Felfedezettje kategóriában a Fonogramon. Dalaik lassúságuk és komorságuk ellenére felkerültek az akkor induló MTV Hungary játszási listájának top 10-ébe. Hajós más produkciókkal is dolgozik, mint dalszövegíró (legutóbb az Erik Sumo Band: I’m With the Bulls című dalának szövegét jegyezte), de olykor jellegzetesen mély, elbeszélő hangját is kölcsönzi egy-egy dalhoz.

Scott Dann, a Londonban élő ausztrál DJ és zeneszerző, Kelet-Londonban alapította a “Fade In” underground electro estéket több mint tíz évvel ezelőtt, melynek azóta is rezidense. A gyakorlati fizika doktora, vájt fülű, részletekre érzékeny, széleskörű zenei tudással rendelkezik. Különleges hangulatot teremt hónapról-hónapra mixeivel, melyek nagyon erős rajongóbázist szereztek számára.

Első remix kísérlete a The Unbending Trees “You Are A Lover” című dalára olyannyira jól sikerült, hogy egyből kivívta Ben Watt (ex-Everything But The Girl, a The Unbending Trees angliai kiadójának főnöke) elismerését, akinek egészen addig meggyőződése volt, hogy a The Unbending Trees zenéjét lehetetlenség, de legalábbis bűn remixelni.

A két zenész Londonban találkozott, a sikeres Unbending remix kapcsán, és úgy döntöttek, hogy összekeverik kettőjük világát. Ebből született az Empty Music, minimalista, lényegre törő, mégis apró részletekben bővelkedő, és kifinomult zenei világ, mely a városi élet jó és rossz napjait kívánja bemutatni.

Bemutatkozó EP-jül Werewolf címen digitálisan jelenik meg hamarosan!

Ennek – azonos című – beharangozó kislemeze azonban már megvásárolható az itunes-on!

http://itunes.apple.com/hu/album/werewolf-radio-edit-single/id489489516

 

A dal klipje pedig itt található:

http://youtu.be/bDWP1HMaFzI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.