Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Előkerült egy elveszettnek hitt David Bowie-felvétel

Elveszettnek hit David Bowie-felvétel került elő egy nyugdíjas operatőr gyűjteményéből.

A 69 esztendős John Henshall közreműködött annak az 1973-as felvételnek az elkészítésében, amelyen Bowie a Top of the Pops programban a Jean Genie című számot énekli.

Az egykori kameraman a napokban, a Brit Filmintézet egy rendezvényén beszélt a felvétel keletkezéséről, és egyúttal le is vetítette azokat a képsorokat, amelyeket senki sem láthatott 1973 januárja óta.
Az operatőr annak idején, a szám rögzítése után kért egy példányt a felvételből a producerektől. Mint most elárulta, nem tudott arról, hogy a BBC letörölte az eredetit. “Évekig kutattak utána, hátha valaki felvette egy szupernyolcas kamerával a képernyőről, mert akkor még nem volt VHS” – mondta Henshall. Bevallása szerint eszébe sem jutott, hogy valaki hiányolja, csak azért tartotta meg a szalagot, mert halszem politikával vette fel, az egyik képsoron maga is megjelent a háttérben.
A Jean Genie-t 1973. január 3-án rögzítették, és a következő nap ment először és utoljára adásba. Mikor Henshall a közelmúltban rájött, hogy mekkora kincs van a birtokában, megkereste vele az illetékeseket.

A BBC4 jövőre tervezi a ritka felvétel bemutatását.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.