Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

"Elmondom újra" – Kulka János új koncertje

“Elmondom újra” – Kulka János új koncertje

2015. november 22. 19:30 | Budapest Kongresszusi Központ

Kulka János ezernyi arcát láthatta már a közönség: színpadi szerepek hosszú sorában változott át a nézők szeme előtt a drámairodalom legismertebb hőseivé, öltötte magára III. Richárd, Lear király, Mefisztó vagy éppen Higgins professzor alakját. Ismerik őt a filmvászonról, felismerik összetéveszthetetlen hangját, ha szinkronizál – és persze ha énekel. Színész, vagyis az a hivatása, hogy megmutassa magát, hogy a szereppel való találkozásán keresztül beszéljen sorsokról, döntési helyzetekről, örömről, fájdalomról; az a feladata, hogy hasson, érzelmeket és gondolatokat közvetítsen. koncert-20150924-16846-2015-11-22-kulka_janos_fekvo
Prózai színésztől szokatlan módon Kulka János idén ősszel egész estés nagy koncerttel lép a közönség elé erre az alkalomra szerveződött új zenekarával és Csengery Dániel zenei vezetővel, akivel közösen választották ki a programban elhangzó több mint húsz dalt. A műfajilag is sokszínű válogatásban Kulka János énekel hitről és csalódásról, találkozásokról és búcsúzásokról, hétköznapokról és ünnepi pillanatokról.
Elmondom újra” című koncertjén – bár zenés szerepeinek emblematikus dalaiból is válogat – nincs közte és a néző között a drámai figura, nem bújhat más bőrébe. Magáról énekel, mindarról, ami foglalkoztatja, ami vele történik, amit érez. Az esten a már jól ismert és az új dalok szólnak helyette: a “Hegedűs a háztetőn”, a “Csárdáskirálynő” vagy a “Koldusopera” jól ismert dallamai. Felcsendülnek dalok a kedvencektől, Cseh Tamástól Tom Waitsig és dalok, amelyeket neki és róla írtak. Róla, és mindannyiunkról, ott, a nézőtéren.
Az “Elmondom újra” című koncerten vendégként színpadra lép Magyarország legendás előadóművésze, zenésze, zeneszerzője, Dés László is, akinek dalait Kulka János évek óta nagy sikerrel énekli.
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
Időpont: 2015. november 22. (19:30)
Művészek: Kulka János, Dés László

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.