Saturday, May 18, 2024
spot_img

Latest Posts

Elhunyt Etta James

Január 20-án, pénteken, 73 éves korában elhunyt Etta James, a hatszoros Grammy-díjas amerikai blues-, soul- és R&B-énekesnő, zeneszerző. Csak néhány nappal élte túl a kedden meghalt Johnny Otis-t, aki 1952-ben felfedezte tehetségét.

A számos műfajban – blues, rhythm and blues, rock and roll, soul, gospel, jazz – alkotó művésznő karrierje az ötvenes években indult. Már első slágerei (Dance With MeHenryAt LastTell MamaI’d Rather Go Blind) híressé tették. Később, a hetvenes évek végén személyes problémái, köztük súlyos drogfüggősége miatt egy időre visszavonult, és csak a nyolcvanas évek második felében tért vissza a színpadra.
A szakma és a közönség tiszteletét leginkább azzal vívta ki, hogy sikerrel vert hidat a szívéhez legközelebb álló két műfaj, a rhythm and blues és a rock and roll között. Munkájának elismeréséül összesen hat Grammy-díjat kapott, a Blues Music Awardot pedig tizenhétszer adományozták neki.
A Rock & Roll, a Blues és a Grammy Hall Of Fame tiszteletbeli tagja január 20-án, pénteken leukémiában hunyt el 73 évesen. Nyugodjon békében.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.