Tuesday, December 5, 2023
spot_img

Latest Posts

Eleven Hold: Négy

Eleven Hold: Négy | A tavalyi klippremier után most meghallgattuk egyben az Eleven Hold nemrég megjelent albumát. Nem volt könnyű dolga a csapatnak, hiszen 2010-ben kezdtek csak ismét együtt dolgozni immár új énekessel. Szerintünk viszont ez egyáltalán nem rontotta a zenei teljesítményüket. 

Alapvetően rock bandáról van szó, Moller Zsolt hangszíne pedig a poposabb változat felé vitte el. A dalok tehát otthon hallgatva nem annyira zúzósak, egy koncerten viszont biztosan nagyot ütnek. Ez alól kivétel a Jóízű méreg (személyes kedvencem), ami mind a hangszerelést, mind az éneket illetően vadabbra sikerült a többinél. Egyébként nem jellemző rájuk, hogy túlkombinálják a dolgokat – nagyon kellemes hangzást érnek el, a zenei világuk igényes és fiatalos. Az a típus, amit nyugodtan lehet például vonaton is hallgatni az utasok megbotránkoztatása nélkül (természetesen fülhallgatóval…).
A néhol Ákost idéző dalokban központi szerepű a szöveg. Itt-ott persze sablonos, mert sok tipikus hasonlattal is élnek, de egyes helyek már a kortárs költészet határait súrolják. A Ketten-hárman nagyon laza és könnyed, és még a Lécciben is érződik a csajok-sör-buli-utazás négyes, ami modernné és szerethetővé teszi őket.
De a gondtalanság és szerelem mellett sokszor komolyabb dolgokat is elővesznek, például az emberek érzéketlenségét egymás iránt, hogy nem törődünk a tömegben az egyes emberekkel, nem valósítjuk meg az álmainkat. Ennek a korosztálynak tipikus problémái ezek, és örülök, hogy előhozták, mert tényleg nemcsak a lazulásról szól az élet, hanem ott vannak a rosszul sikerült párkapcsolatok, és sokszor a kilátástalanság, az álmok mellett a bánat is. Szerencsére a srácok azért nem vitték túlzásba, a lemez nem kizárólag negatív dolgokról szól, sőt kifejezetten pozitív a kicsengése, mert a végére ismét az öröm kerekedik felül egy szökés tervét szövögetve, bár azért ott van az „együtt könnyebb nem remélni” is.
Többféle hangulatot megragadnak, nagyon igényesen zenélnek, a pesszimizmus és optimizmus között egyensúlyoznak. Aki egyszer figyelmesen hallgatja, azt hiszem, másodszor és harmadszor is oda fog figyelni az Eleven Hold dalaira. A zene kedvelőit is jó anyaggal látták el, és azokra is gondoltak, akik szeretik, ha egy dal nemcsak egy-két szavas refrénekből áll.
Bertoni
MyMusic értékelés: 8/10
Eleven Hold: Négy (Szerzői kiadás, 2011)
1. Mi az ami
2. Ketten-hárman
3. Lécci
4. Kíváncsi leszek
5. Nem sajnálom
6. Róluk
7. Amíg vágyaink
8. Csak egyszer
9. Ébresztő
10. Hülye játék
11. Reni kedvence
12. Jóízű méreg
13. Most vagyok-e ébren
14. Kirakat

 mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.