Categories
Magyarország Zenei hírek

Elektronikus BBC Show a Campus Fesztiválon


Világsztárokkal, hazai nagyágyúkkal, gasztronómiai különlegességekkel és újra “dumafesztivállal” jön 2012. július 25-től 29-ig a debreceni Campus Fesztivál. Kelet-Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye ötödik alkalommal várja a fesztiválozókat.
Az esemény a Vekeri-tó erdőspusztai világából 2009-ben költözött be Debrecenbe, hogy a Nagyerdei Stadion és környéke adjon helyet a sokszínű rendezvénynek, amely a kulturált szórakozást csupán néhány busz- vagy villamosmegállónyira teszi elérhetővé a közönségnek.

A nyár legnagyobb debreceni bulija
 évente a zene mellett a sport, a humor és a művészetek jegyében zajlik, a programok minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást biztosítanak. A kisebb színpadok mellett négy fő helyszínen, a Pepsi Nagyszínpadon, a T-Mobile Teraszon, a Dreher Arénában és a Campus védjegyének számító Víztorony melletti Pódium színpadon zajlanak majd az események a nap minden órájában.
A fesztivál arculatának megfelelően sok új program állt össze, a népszerű hazai nagyágyúk mellett hat nemzetközi produkció erősíti a kínálatot. A N.O.H.A., a The Real McKenzies és az Apocalyptica mellett érdekes formációk érkeznek Angliából és a drum and bass fővárosából, az ausztrál Perth-ből is.
FRICTION & LINGUSTICS (UK)
A 29 éves, Brightonból származó Friction az egyik legtehetségesebb drum and bass DJ a világon, aki produceri munkáin túl óriási hírnevet szerzett magának a 3 lejátszós, különleges hangzású szettjeivel is. Az egyik legnagyobb slágere, a “Back To Your Roots Remix” 2007-ben jött ki az általa vezetett Shogun Audio-nál. Az elmúlt 5 évben folyamatosan ível egyre feljebb a karrierje, idén áprilistól önálló show-t indított a BBC 1-on, ahol Zane Lowe nemrég a világ legjobb számának titulálta “Led Astray” című slágerét. Az idei Campus Fesztiválon a Hip Hop, a Dubstep és a Drum & Bass világában is otthonosan mozgó MC Linguistics társaságában láthatjuk.
MATRIX & FUTUREBOUND (UK)
Mindketten hosszú és sikeres szóló pályafutást tudhatnak maguk mögött, így nem kell őket bemutatni az elektronikus zene világában otthonosan mozgó közönségnek. Saját kiadóik mellett a legnagyobb nevekkel és kiadókkal dolgoztak már együtt. 2005 óta vannak közös munkáik, az egyik leghíresebb az “Universal Truth” album. 2007-ben adták ki a “Nu:Tune ‘System” című zenéjéhez készült remixüket, amely azóta a lemeztáskák alaptartozéka szerte a világon. A 2011-es exkluzív “Worldwide 001” album méltó folytatása idei nagy durranásuk, az áprilisban megjelent legújabb sláger, az “All I Know feat. Luke Bingham”.
ShockOne (AUS)
A Perth-ből, Ausztrália drum and bass fővárosából származó ShockOne az egyik legígéretesebb D&B tehetség jelenleg. A ‘”Polygon” című 2009-es díjnyertes slágere óta megállíthatatlanul tör előre. Az “Adachigahara’s Theme” több, mint egy hónapig vezette a dubstep listákat és azóta is minden idők legjobb klasszikus dubstep zenéjeként emlegetik. Készített remixet többek között a Brookes Brothers, Netsky, Bcee, Chicane, Cutline és Agent X zenéihez is. Számos díj, elismerés és a legnagyobbakkal való együttműködés után idén készül kiadni első saját szóló LP-jét, amely várhatóan szintén egyedülálló és felejthetetlen lesz.
További programok, és jegyárusító helyszínek:
www.campusfesztival.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.