Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Egybeforrt magyarság – VI. Budapesti Újévi Koncert Mága Zoltánnal és sztárvendégeivel

 2014. január 1. 19:00 Papp László Budapest Sportaréna

Eddigi leggrandiózusabb gálaműsorával, a Kárpát-medence neves kórusaival, világhírű operaénekesekkel, nemzetközi és hazai sztárvendégekkel köszönti az új esztendőt Mága Zoltán, 2014. január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában. Öt teltházas Aréna után már hagyománnyá vált rendezvényét a világ magyarságának ajánlja a hegedűművész.

A Kárpát-medence kórusai, világhírű és hazai sztárvendégei közreműködésével Mága Zoltán rendhagyó zenei utazásra hívja közönségét, hogy bizonyítsa, a magyar zeneművészet a Föld minden táján élő ember számára tartogat egy-egy feledhetetlen dallamot.A monumentális zenei projektben közel 500 művészt köszönthetünk az Aréna színpadán, a Kárpát-medence legnagyobb és legszínvonalasabb gálaműsorában. A három órás koncert során lenyűgöző látvány- és show-elemek, a legmodernebb hang- és fénytechnika, rendkívüli színpadi megoldások mellett fedezheti fel a közönség nemzetünk kulturális kincseit és az egész világot rabul ejtő klasszikus és könnyűzenei darabokat. A 2014-es Magyar Holokauszt Emlékév keretében pedig a fellépők egy szívszorítóan szép és méltó zenei blokkal hajtanak fejet az áldozatok előtt a magyarországi vészkorszak 70. évfordulóján.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész az előttünk álló esztendőt köszöntve a világ magyarságának összefogása jegyében kívánja megrendezni újévi gálaestjét. Már az első produkció is ennek a jegyében zajlik: a teljes Kárpát-medencét, így Erdélyt, a Vajdaságot, Felvidéket, Kárpátalját és Magyarországot képviselve egy vegyes kórus énekli el a nemzeti imádságunkat. A himnuszunkat éneklő közönségéhez pedig – akik között tengerentúlon, más kontinenseken élő elszármazott magyarok is vannak – világhírű operaénekesek csatlakoznak.

Egész zenei pályafutásomat meghatározta az a küldetéstudat, hogy a világ minden táján képviseljem a magyar kulturális tradíciókat, és erősítsem a magyarságról kialakult pozitív képet. Vendégeimmel az újévi koncerten a magyar zenei kultúra egyetemességét, a klasszikus- a könnyű- és a népzene szépségét szeretném bemutatni” – fogalmazott Mága Zoltán.

Már az első, határainkon átnyúló, patinás gálaműsor, több mint tizenkétezer fős közönségével nemzetközi hírnevet szerzett Magyarországnak. Az elmúlt öt évben nemcsak magyar vendégek tették teltházassá az Arénát, hanem az Egyesült Államokból, Izraelből, Ausztráliából és több európai országából érkezett zenekedvelő közönség. Mága Zoltán úgy érzi, a hagyományossá vált Budapesti Újévi Koncerttel teljesítette kulturális misszióját, amely nem csak neki, hanem hazájának, Magyarországnak is elismerést szerzett.

A Nemzet Színészeivel_pressA művész régóta dédelgetett álma volt, hogy a színpadon és a közönség soraiban is összehozza a világ magyarságát egy zenei kalandra. Jótékonysági koncertjein rendre megtapasztalta, hogy politikai törésvonalaktól függetlenül képes ezreket mozgósítani és összekapcsolni, és saját közösségi oldala is ezt bizonyítja.

 Ez is megerősített abban, hogy idei koncertem a világ magyarságának szenteljem. Szeretném, ha az Aréna teltházas közönsége, valamint a tévénézők milliói segítségével erősíthetnénk a reményt, hogy az összetartozás jegyében egy békés, sikeres országot építhetünk.” – fogalmazott a hegedűvirtuóz.

Az elmúlt években a közszolgálati és a kereskedelmi televíziók révén több tízmillió néző is részese lehetett a Budapesti Újévi Koncertnek. Világhírű és Kossuth-díjas művészek mellett színpadra léptek a Nemzet Színészei, a Magyar Állami Operaház kiváló művészei, a Budapesti Operettszínház csillagai és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai. 2013-ban az ötödik, jubileumi gálakoncerten Guinness rekord született, közel 13 ezer ember koccintott egyszerre. Mága Zoltán hegedűművész, Budapest díszpolgára ez alkalommal is megvendégeli a közönséget, így a közös koccintás 2014-ben sem marad el.

Budapest, 2013. november 11.

Cabbage PR

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.