Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Egy őszinte könnyűzenei vonal" az Eklektikában

EclecticAcoustic címmel kamarakoncert-sorozat kezdődik csütörtöktől a fővárosi Eklektika kávézóban; az első fellépő Rutkai Bori lesz, aki ezúttal Betonka nevű kísérőcsapatával lép fel és 37. születésnapját saját dj-szettel is ünnepli majd.
(MTI) – “Igény van egy olyan fővárosi fellépőhelyre, ahol a színpad-közönség távolság megszűnik. Az Eklektikában mindössze 75 ülőhely van, és a viszonylag kis hely közvetlen kapcsolat kialakulását teszi lehetővé előadó és befogadó között” – mondta Hajós Kristóf, a koncertek házigazdája, a The Unbending Trees énekese és szövegírója.
   
A tervek szerint minden hónap utolsó csütörtökjén rendeznek majd klubkoncertet, a fellépők között lesz Barabás Lőrinc trombitás, a Bocskor Bíborka által vezetett Magashegyi Underground, a Bijou, Noémi Virág, valamint a The Unbending Trees is.
A Specko Jedno frontembereként, valamint a Budapest Bár produkcióból is ismert Rutkai Bori most csütörtökön jazzes dalokat ad elő a Betonkával, amelyet a Specko Jedno kétharmada (Rutkai mellett Dudás Zsombor perkás és Szerető Dániel basszusgitáros), valamint Lukács Gábor szaxofonos és Németh Csaba perkás alkot. A koncert után a születésnapos Rutkai Bori dj-ként oldschool funky dalokat válogat majd.

   
A kávézó vezetője, Weiszgerber Ágota elmondta: az Eklektika korábban már helyet adott jazzkoncerteknek, voltak kortárs táncestek, és rendszeresen állítanak itt ki fiatal képzőművészek. A mostani kamarakoncert-sorozat célja “egy őszinte könnyűzenei vonal” megjelenítése a pesti klubéletben.
   
Hajós Kristóf szerint felnőtt egy ma 30-40 év körüli előadói generáció, amely nem feltétlenül a zenéből akar megélni, hanem kompromisszummentesen a zenéért magáért dolgozik.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.