Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Egy kicsit ide, egy kicsit oda

Egy_kicsit_ide_egy_kicsit_oda_-Biro_Eszter_es_Falusi_Mariann_estjeBíró Eszter és Falusi Mariann estje július 21-én este 8 órakor a Városmajori Szabadtéri Színpadon a századforduló nagyvárosaiba kalauzolja a nézőket.
Két művész, két külön történet, kétféle megközelítés, mégis van, ami közös. A hang mélysége, az előadásmód drámai és ironikus, olykor humorba hajló átgondoltsága.
Most először találkoznak a színpadon. A koncert elképzelt helyszíne egy állandóan mozgó hely, a metró. A múlt század híres színterei a megállók Berlinben, Párizsban, New Yorkban, Chicagóban, Budapesten és még sok más helyen, amelyeknél csak röviden időzünk az egyes korokat meghatározó dalokkal – olvasható a szervezők ajánlójában.
Mert a metró száguld, két megálló közt is elfér egy dal, és a XXI. századba is hamar elér, mert ma is vannak Seress Rezsők és Kurt Weillek, például Varró Dani, a költő vagy Fodo, a zeneszerző. Így a sanzon, musical, jiddis tánczene és népzene mellett kortárs dalok és rock klasszikusok is megszólalnak majd a két különleges hangra komponálva és újrahangszerelve az akusztikus hangzásvilágú zenekar kíséretében.
Közreműködik: Födő Sándor „Fodo” – zongora, melodion, ütőhangszerek, Hámori Máté – gitárok, billentyűk, ütőhangszerek, Szabó Dániel – cimbalom, Gera Gábor– harmonika, Papesch Péter – basszusgitár.
kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.