Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

EFOTT: szívesen nosztalgiáznak a rockzenészek is

Az EFOTT már 1976 óta tölt be fontos szerepet az egyetemisták és főiskolások életében. Ám ez a fesztivál nem csak a fiatalok számára meghatározó élmény, hanem a fellépő zenészek is szívesen nosztalgiáznak a régi kedves, vicces emlékek felett.
Bizony nem csak az egyetemisták őrizgetnek kedves emlékeket az EFOTT-ról, hanem a rendezvényen fellépő zenészek is különleges élményekkel gazdagodtak egy-egy fesztivál során.
Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere annak idején például még a fesztivál építésében is részt vett. „A kilencvenes évek elején néhány EFOTT-on nemcsak mint fellépő-énekes, bulizó-csajozó rocker, hanem bizony mint színpadépítő és road is részt vettem, így egy teljes hétre kiköltöztem az aktuális helyszínre. Ezekből az évekből bőven vannak szép emlékeim…” – árulta el a rocker, aki még azt is hozzá tette, hogy semmihez sem fogható hangulata miatt ez a rendezvény különösen fontos a zenekar számára. „Ez egy speciális közösségnek, az egyetemistáknak, főiskolásoknak szól. Így van egy olyan sajátos, plusz varázsa, bája, amitől talán még fokozottabb a hangulat, ezért mi is mindig nagyon várjuk.”
Lovasi András számára különösen kedves az idei, Pécs-Orfűn rendezett fesztivál, ugyanis annak idején egy orfűi EFOTT-on volt a Kispál és a Borz első, nagyobb szabadtéri koncertje. „A zenekar első, nem klub koncertjét adtuk Orfűn. Megvan filmfelvételen, nagyon vicces. Az EFOTT volt az első rendezvénysorozat, ahol a fiatalok több ezres példányszámban megjelentek.” – mondta nevetve a nosztalgiázó zenész.
Mindenki Dévényi Tibi bácsija, aki az utóbbi években állandó vendégfellépője az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, a rendezvény sokszínűségére hívja fel a figyelmet. „Ez az a hely, ahol az ember önfeledten tud szórakozni, nincsenek zenei stílusok, a rasztás gyerekek is ugyanúgy táncolnak a Modern Talkingra… ez a szabadság, igen!” – mondta a lemezlovas Tibi bácsi.
Idén július 13-18. között Pécs-Orfűn várja a fiatalokat a legnagyobb hallgatói buli.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.