Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

EDDA MŰVEK 30 ÉVE – ÜNNEP

Az első album 30 éve jelent meg… ezen az 1980-as lemezen látott többek között napvilágot több olyan, a mai napig az Eddát fémjelező  sláger, mint az Álmodtam egy világot, és az Elhagyom a várost. Ezt a jubileumi évfordulót az Edda egy Papp László Sportarénás koncerttel ünnepli, melyre várja mindazokat a rajongókat, akikkel elkezdték ezt az egészet, akikkel folytatták, és akikkel még ma is együtt élik meg. Ezt a legendás 30 évet…Az első album 30 éve jelent meg… az évfordulót a az Edda egy Papp László Sportarénás koncerttel ünnepli, melyre várja mindazokat a rajongókat, akikkel elkezdték, akikkel folytatták és akikkel még ma is együtt élik meg ezt a 30 évet.
Az együttes 1978-ban koncertezhetett először több ezer ember előtt a Budai Ifjúsági Parkban a Piramis előzenekaraként. Azóta is országszerte nagy sikereket aratnak koncertjeiken.
Az első „bakancsos formáció” 1983. december 17-én feloszlott. Pataky Attila újjászervezte a Zenekart, azóta több tagcsere történt az évek során. A legrégebbi zenész, Gömöry Zsolt billentyűs 26 éve, a legújabb, Hetényi Zoltán dobos 10 éve tagja az Eddának. Alapi István szólógitáros 19, Kicska László basszusgitáros 15 évet húzott le Pataky Attilával, a frontemberrel, aki dalaik szövegírója is.
Az EDDA első nagylemeze 1980-ban, a legutóbbi 2006 februárjában jelent meg. A 29 lemez között a sorlemezek mellett válogatás-, és koncertalbumok, valamint mixlemezek is szerepelnek. Unplugged lemez készült a később autóbalesetben elhunyt EDDA-gitáros, Kun Péter közreműködésével, közös lemezt adtak ki a Mester és Tanítványaival. 1996-ban az Elvarázsolt Edda Dalok című albumon Ákos mellett, az Animal Cannibals és Keresztes Ildikó is énekelt Edda-számokat; 1998-ban jelent meg a Fire and Rain című angol nyelvű lemezük.
Az indulás óta eltelt 35 év alatt az Eddások 27 aranylemezt, 2 platinaalbumot, 1 gyémántlemezt gyűjtöttek össze, és Európában is több mint 5 millió eladott lemezük fogyott. Számos videoklipje, koncertfelvétele jelent meg az Eddának, és a 2007-i BS-beli koncertjükről DVD is készült.
A pártfogolt című film egyik jelenete az egyik miskolci koncerten készült. A Ballagás című filmben elhangzik a Zenekar több dala is, valamint film készült az Edda 15. születésnapjáról és 20. jubileumi koncertjéről is. Riskó Géza két, Pataky Attila három könyvvel járult hozzá a zenekar történetének és emlékének őrzéséhez.
A sorrendben 30. albumot bemutató koncerten az Átok&Áldás dalain kívül fölcsendülnek az múlt évtizedek legsikeresebb, és bátran állíthatjuk, legendás slágerei is.
A Zenekar szeretettel vár mindenkit december 19-én, a Papp László Budapest Sportarénába, hogy együtt ünnepelhessenek azokkal, akik mindezt lehetővé tették!
JEGYEK INFORMÁCIÓ: WWW.JEGYELADO.HU

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.