Saturday, December 3, 2022
spot_img

Latest Posts

Dzsessznapokkal kezdődik a VeszprémFest

420460_343333619050003_1030304572_nA Rozé, Rizling és Jazz Napok elnevezésű rendezvénnyel pénteken megkezdődik a VeszprémFest, amelynek egészen július 22-ig tartó, kísérőrendezvényekkel tarkított programsorozatában számos világsztár lép fel, köztük George Benson és Omara Portuondo.

    Pénteken 17 órakor indulnak a Rozé, Rizling és Jazz Napok, amelynek keretében idén minden nap a Snétberger Tehetség Központ diákjai zenélnek a veszprémi Óváros téren. A nyitónapon 19 órától a Grover Washington Jr. Emlékzenekar, 21 órától pedig a Tom Stormy Trió is fellép.
Július 22-ig a tehetségközpont három-három fiatal diákja mellett már ismert, befutott zenekarok szórakoztatják a közönséget; köztük lesz a Pribojszki Mátyás Band, a Hot jazz Band, a Tzumó Árpád Quartet, a Delalamm, a Tátrai Trend, a Vörös Niki Quartet és Jamie Winchester. A dzsessznapok idején az Óváros téren Balaton környéki és somlói borokat kínál 24 borász.
A fesztivál főprogramjai július 17-én kedden kezdődnek a nulladik nappal, amikor Geszti Péter csapata, a Gringo Sztár lép fel az egykori Jazz+Az énekesnőivel. A VeszprémFesten július 18-án szerdán George Benson amerikai dzsesszgitáros, egy nappal később az izlandi Mezzoforte és a brit Matt Bianco, július 20-án a kubai Omara Portuondo és az Orquesta Buena Vista Social Club, 21-én pedig Donizetti Don Pasquale című operája Roberto Scandiuzzi olasz sztárbasszistával és Miklósa Erika operaénekessel.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.