Wednesday, May 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Duran Duran-koncert lesz Budapesten júniusban

A világ popzenei életére több mint három évtizede hatással lévő zenekar, a brit Duran Duran ad koncertet június 28-án a Papp László Budapest Sportarénában.

    A Duran Duran jelenleg Ausztráliában tartó turnéján a négy eredeti tag – John Taylor basszusgitáros, Roger Taylor dobos, Nick Rhodes billentyűs és Simon Le Bon énekes – mellett Dom Brown gitáros szerepel. A csapat a koncertsorozaton a 2010-ben megjelent legutóbbi album, az All You Need Is Now dalai mellett a nyolcvanas-kilencvenes éveket meghatározó slágereit játssza, köztük a Girls On Film-et, a Riót, a Planet Earth-t, a Hungry Like The Wolf-ot, a The Reflex-et, a Notorious-t, a Come Undone-t és az Ordinary World-öt – közölte a budapesti koncertet szervező Live Nation az MTI-vel.
A Duran Duran első, az együttes nevét viselő stúdióalbuma 1981-ben jelent meg, azóta újabb 13 következett, az eladott lemezpéldányszám meghaladja a 80 milliót. A zenekar elsősorban a popzene, a művészet, a divat és a technika összekapcsolásával alakította ki sajátos stílusát.
Amikor a nyolcvanas évek elején berobbant, a Duran Duran nagyon gyorsan átalakította a zenei videók arculatát: egzotikus helyszíneken, gyönyörű lányokkal forgatott és meghökkentő látványeffektekkel telepakolt klipjeivel (Hungry Like The Wolf, Girls On Film vagy az egyik James Bond-film betétdalaként is szolgáló A View To A Kill) a zenekar a vizuális popkultúrát egy új szintre emelte. Kialakult a Music Television generációja és egy rendkívül lelkes rajongói bázis.
A Duran Duran tagjai 1985-től különböző projektekben is feltűntek (Arcadia, Power Station), voltak tagcserék is, a csapat azonban 2002-ben újra összeállt és azóta is aktív. 2005-ben még Andy Taylor gitáros is velük volt, amikor felléptek a Papp László Budapest Sportarénában, ő aztán 2006-ban végleg kilépett.
Két évvel ezelőtt megjelent albumuk, az All You Need Is Now egyfajta visszatérés a gyökerekhez, a Duran Duran legsikeresebb zenei világához. A címadó dal mellett a Girl Panic! és a hozzá készített látványos videó, amelyben a híres szupermodell-nemzedék tagjai – Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova és Cindy Crawford – szerepelnek, ismét előtérbe helyezte a csapatot.
Az elmúlt években a Duran Duran hat tekintélyes életműdíjat is kapott (MTV, Brit Awards, Ivor Novello, Spanish Ondas, Q és GQ Magazin).
A turné az év elején már érintette Európát (januárban Bécsben, februárban Pozsonyban is játszottak), ahová Dél-Amerika érintésével júniusban fognak visszatérni, és ennek része lesz 28-án a budapesti koncert a Sportarénában.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.