Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Down IV Part 1 – The Purple EP

image001A new orleans-i Down-t egyetlen metal-rajongónak sem kell bemutatni. A csapat tulajdonképpen egy metal-szupercsapat, mely többek között olyan zenekarok tagjaiból verbuválódott 1991-ben, mint a Pantera, a Corrosion of Conformity vagy a Crowbar. Ez azonban pontosan ugyanakkora hátrány, mint előny – hiszen az “anyazenekarok” egyéb elfoglaltságai miatt a Down (Philip H. Anselmo – ének, Pepper Keenan – gitár, Kirk Windstein – gitár, Jimmy Bower – dob és Pat Bruders – basszusgitár) még csak most jelenteti meg negyedik lemezét, a hatszámos The Purple EP-t .

A felvételek Philip H. Anselmo otthoni stúdiójában készültek.  – “Nem stresszeltünk rá a felvételekre, mert minél kevésbé agyalunk, annál természetesebben jön az egész. A zenekarból mindenki így gondolkodik: nem akarunk mást, mint azt adni a rajongóknak, akik vagyunk. Ha mi öten bemegyünk egy stúdióba, abból csak valami Down-os fog kisülni!” – meséli az énekes.

Ez még annak ellenére is igaz, hogy az eredeti basszeros, Rex Brown 2011-ben elhagyta a zenekart, helyére került Bruders, akinek nem volt egyszerű feladata a Brown után maradt űrt betölteni. “A belét kijátszotta minden dalban” – mondja az új tagról Anselmo. – “Az ujjaival penget, és a saját stílusával sokat hozzátett a zenekar kémiájához.”

Az új album sötét, veszélyes, a szövegek Phil költői vénáját dícsérik – a Down eddigi legjobb anyaga lát napvilágot 2012. szeptember 17-én!

http://www.down-nola.com/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.