Categories
Erdély Zenei hírek

DOLHAI ATTILA ÉS DANCS ANNAMARI ERDÉLYI TURNÉJA

Plakat uj másolata másolataErdélyben turnézik október végén és november első napjaiban a Budapesti Operettszínház két sztárja, Dolhai Attila és Dancs Annamari. Műsorukban a magyar operettek legszebb slágerei mellett a legnépszerűbb musical-dalok is elhangzanak. Igazi zenei meglepetésben is része lesz azoknak, akik ellátogatnak a koncertekre, hiszen Attila új, Álmok földjén című lemezéről először Erdélyben énekel saját dalokat, és Annamari is elkészült egy olyan számmal, amit nagy örömmel mutat majd meg az itthoniaknak. A koncertturné október végén Brassóban, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen, november elején Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Kolozsváron lesz.

„Nem először járok Erdélyben, de szerencsésnek érzem magam, hogy olyan valaki lesz a társam a koncerteken, aki úgy vezet majd végig a helyeken mintha hazamennénk, hiszen ő valóban otthon van. Dancs Annamarival kollegák vagyunk az Operettszínházban, és számunkra ő testesíti meg a kedves, szép, de igen határozott székely lányt. Már hetek óta tervezi, mi lesz az, amit mindenképpen szeretne megmutatni nekem rövid erdélyi turnénk alatt” – meséli jókedvűen Attila, aki október végén fejezte be utolsó simításait megjelenő lemezének. „Nagyon elégedett és büszke vagyok, hiszen az Álmok földjén igazi saját album, olyan nótákkal, amelyek zenei világa nagyon közel áll hozzám, s amelyek mondanivalója valóban én vagyok. Harmath Szabolcs zenei producerrel, a szövegírókkal, s minden zenei közreműködővel nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot, és így sok szép, munkában gazdag és jó hangulatú lemez készült, amiből Erdélybe is viszek ízelítőt – mondja Attila.

A Budapesti Operettszínházhoz két éve szerződött Dancs Annamari is büszke az elmúlt hónapjaira, hiszen egy Székelyföldön  és Romániában már igen sikeres karriert kockáztatott az operett és musicalszerepekért. „Úgy érzem, hogy minden áldozatot megért az elmúlt két év munkája. Szerencsés vagyok, mert Erdélyből továbbra is hatalmas támogatást kapok a közönségem részéről, és érzem azt a rengeteg szeretetet is, ahogyan otthonról kísérik figyelemmel a pályámat. Magyarország legnagyobb zenés színházában játszom Kerényi Miklós Gábor főigazgató úr irányítása alatt, s olyan kollegáktól tanulhatok, mint Janza Kata, Vadász Dani, Oszvald Marika, Peller Károly, s nem utolsó sorban Attila, akivel például a Miss Saigon című előadásban játszunk együtt. Soha nem gondoltam volna, hogy az operettek szubrett szerepei után lesz lehetőségem a musicalek világában is bizonyítani. Attilát pedig csodálom, hiszen egyre többet és egyre nagyobb kedvel énekel operett bonviván szerepeket, sőt idén nyáron már Szegeden is bemutatkozott a Parasztbecsület opera főszerepében” – mondja Annamari.

A két énekes tehát előreláthatóan igazi zenei csemegét ígér mindazoknak, akik ellátogatnak az Erdélyben hat alkalommal fellépő Dancs Annamari és Dolhai Attila koncertjére, mert a magyar operettek lendületes, ritmusos, néha sírva vígadós dallamai mellett, kortárs magyar és külföldi musicalek, valamint saját dalok is várják a közönséget.

Helszínek: BRASSÓ

október 29, 19 óra, hétfő, Drámai Színház

Meghívók igényelhetők a megyei RMDSZ székhelyén

SEPSISZENTGYÖRGY

október 30, 19 óra, kedd, Tamási Áron Színház

Jegyek elővételben: Dancs Videotéka (Templom utca, 37)

Városi Kulturális Szervezőiroda, Sepsi Rádió székhelye (Sajtó utca, 4)

KÉZDIVÁSÁRHELY

október 31, szerda, 19 óra, Vigadó

Jegyek elővételben: Vigadó jegypénztára

NAGYVÁRAD

november 4, vasárnap, 19 óra, Nagyváradi Filharmónia – Enescu-Bartók terem

Jegyek elővételben: Filharmónia jegypénztára (Moscovei utca 5. szám)

Nagyváradi Magyar Diákszövetség Ifjúsági Központja

MAROSVÁSÁRHELY

november 5, hétfő, 19 óra, Kultúrpalota

Jegyek elővételben: Kultúrpalota pénztára

KOLOZSVÁR

november 6, kedd, 19 óra, Auditorium Maximum BBTE – Filharmónia

Jegyek elővételben: Magyar Opera jegypénztára, KMDSZ és a helyszínen előadás előtt

Leave a Reply

Your email address will not be published.