Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

DJ Cam (FR) és Blockhead (USA) az Akvárium Klubban

DJ Cam&Blockhead_webflyerDJ Cam (FR) vs. Blockhead (USA)

Akvárium Klub

Szeptember 27.

Belépő elővételben: 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft

Az áprilisban beharangozott DJ Cam buli betegség miatt elmaradt, de ezt ma már csöppet sem bánjuk, hiszen így még előnyösebb helyzetbe kerültünk: DJ Cam egy speciális turné kapcsán ezúttal a Ninja Tunes kiadó experimentális hiphop mágusával, Blockheaddel közösen érkezik hozzánk. A stílusokon átívelő audio-vizuális mash-up turnéjuk őszi felvonásának budapesti állomása az Akvárium Klub lesz.

DJ Cam a Daft Punk, az Air és a Cassius mellett a ’90-es években indult francia előadók, a French Touch éra egyik legjelentősebb producere. Nem az a típus, aki karrierje kezdetén kiköt egy stílusnál. 1994-ben jelentette meg Underground Vibes című első lemezét, amelyen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ismert jazz mintákat oldschool hiphop elemekkel kevert, ami nemcsak, hogy szokatlan megoldás volt, de vagányan szólt a hangszórókból. Két évvel később a Substances lett a következő nagy dobása, a 2002-es Soulshine-ról pedig a Summer in Paris lett a legnagyobb sláger. A párizsi dolce vita emblematikus dalaként több mint 1 millió példányban kelt el, hiszen fülbemászó dallamával ugyanolyan jól szólt a clubok eldugott, kis hátsó helyiségeiben, mint a tánctereken. Cam-et kísérletező kedve egészen a house-ig vitte, majd 2011-es Seven című lemezével visszakanyarodott a bensőséges hangulatú stúdiózgatás, a finom hangzás felé, élő fellépésein pedig magabiztosan utaztatja közönségét a különböző stílusokon keresztül.

Az experimentális hip hop nagy mágusa, Blockhead (USA) idén januárban jelentette meg ötödik lemezét a legendás Ninja Tunes kiadónál. A manhattani születésű Sidney Simon saját bevallása szerint onnan kapta művésznevét, hogy a fejformája közel négyszögletes. Valószínűleg nem ezzel hozható összefüggésbe, hogy kamaszként a New York-i hiphop körökhöz húzta a szíve, és tehetséges MC-ként tűnt ki a többiek közül. A Bostoni egyetemen csak egy évet húzott le, ez az időszak mégis meghatározó volt az életében, mivel itt ismerte meg a rapper Aesop Rock-ot, akivel hamarosan együtt kezdett dolgozni. Blockhead a produceri vonalon maradt és 2004-ben jelentette meg első, Music by Cavelight című albumát. Az ezt követő 2 LP után a 2009-es The Music Scene nagyot karcolt, és a 2012 januárjában megjelent Interludes After Midnighttal járja a világot.

A stílusokon átívelő audio-vizuális mash-up turnéjuk őszi felvonásának budapesti állomása az Akvárium Klub lesz. Az este hangulatát Cadik (Tilos) alapozza meg. Az ívet Blockhead viszi tovább, túlmutatva a klasszikus hiphopon, túl a Ninja Tune-tól megszokott profizmuson, átadva a stafétát DJ Cam-nek, aki a bass műfajokon belül magabiztosan vezet át minket a triphopból az underground houseba, hogy aztán a levezetést a biztos kezű Suhaidra bízza.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.