Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

Déván koncertezett a Desperado

desperado_sajto06A magyarországi Desperado együttes volt a sztárvendége a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum idei gólybáljának. A négyszeres arany- és kétszeres platinalemezes zenekar tagjaival a fellépést megelőzően beszélgettünk.

– Többször is elhangzott a médiában, hogy nagyon kedvelitek Erdélyt, az itteni közönséget. Ez a szimpátia annyira erős, hogy csak úgy autóba ültök és leruccantok Dévára egy gólyabál kedvéért?

– Erdélyt valóban nagyon szeretjük és hát zeneileg is pozitív élmények fűznek ide, hiszen a 2003-as díjkiosztó gálán a  legjobb koncert díját nyertük el. Idén tavasszal pedig megkaptuk a Transilvanian Music Awards által a legjobb pop-dance zenekarnak ítélt díjat. Ezek után pláné szívesen jövünk. De amúgy is élmény számunkra minden fellépés, örömmel megyünk bárhová, ahol felkérésünk van. Dél-Erdélyben pedig még nem koncerteztünk. Sőt Déván nem is jártunk soha, úgyhogy ez most külön élményt jelent – mondja Zsolti, a zenekar egyik alapítója.

– Olyan hírek keringenek rólatok, hogy annak idején „nagyon szeretettek” iskolába járni. Azóta is hívogat az iskola?

– Hát igen. Be kell vallanunk, hogy sokkal szívesebben koncertezünk manapság az iskolákban, mint ahogy annak idején tanulni jártunk oda – kapcsolódik be a beszélgetésbe Zoy. – Nagyon nem is jártunk iskolába, mert volt a közelben néhány jó kávézó és hát igyekeztünk ügyelni arra, hogy az iskolába csak a szép élmények begyűjtésének idején tartózkodjunk. Amúgy az iskolai emlékekből ihletődött a Tanár úr című dalunk is, amit azóta is előszeretettel játszunk gólyabálokon, szalagavatókon. Nagyon szívesen megyünk ilyen jellegű rendezvényekre.

– Tavaly Bukarestbe is eljutottatok. Az INNA stúdiójában vettétek fel az együttes első angol nyelvű dalát, az Inside I want you-t. Azóta született-e új dal. Mi van most a tarsolyotokban?

– Idén jelent meg a Miért múlik el? című dalunk, aminek a klippjét teljes egészében itt Erdélyben forgattuk. És hát jövő tavaszra is nagy meglepetést tartogatunk a közönség számára. Egy neves magyarországi előadóval készítettünk egy új dalt, aminek most zajlanak a videoklippes előkészületei. Úgyhogy lesz újdonság a házunk táján. Nagylemezünk legutóbb 2008-ban jelent meg és sajnos azt kell mondanom, hogy a jelenlegi piaci helyzet nem támogatja azt, hogy az ember nagylemezzel rukkoljon elő. Sokkal inkább új dalokat várnak, amihez videoklipp is készüljön és így érjen el a közönséghez. Persze van, aki most is vállalkozik nagylemezekre, de ezt inkább magának készíti, mert a közönség részéről reális, kézzelfogható dolgot nem fog ezért kapni – mondja Betti.

– Visszatérve az angol nyelvű single-hez: nagy reményeket fűztetek hozzá az európai piacra való betörést illetően. Mennyire jött ez be?

– Még nem tudjuk pontosan lemérni az eredményt. De tény, hogy  a Youtube-on egy millió feletti nézettséget ért el a dal. Ennek persze előzménye, hogy sikerült megállapodást kötnünk az olasz EGO music-kal. Ők kiadták a dalt és nagyon sok helyre eljuttatták, többek közt Lengyelországban, Németországban, Szlovákiában vált népszerűvé. És számos neves DJ is átvette, remixelte. Én bízom benne, hogy lesz folytatása is ennek a történetnek. Egyelőre, rajongói bíztatásra elkészítettük a dal magyar verzióját „Egy őrült álom” címen és többek közt ezt is elhoztuk ide, Dévára, ahol remélhetőleg sikerül vele éneklésre bírni a közönséget – mondta Betti, pár perccel a színpadra lépésük előtt.

A számításuk bejött: a dévai közönség az együttdalolás mellett kétszeri ráadást követelt magának.

Gáspár-Barra Réka

nyugatijelen.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.