Friday, June 14, 2024
spot_img

Latest Posts

Defender: Igazi rockközönség jár ide

A Székelyudvarhely melleti Szejkefürdőn javában zajlik a IX. Székelyföldi Rockmaraton, a csütörtöki fellépők között pedig ott találjuk Erdély egyik legnépszerűbb rockcsapatát, a marosvásárhelyi Defendert. A tizennégy éve működő és hatodik nagylemezénél tartó zenekar már az első rockmaratonon ott volt, többször visszajártak, de egy idő óta már ritkábban voltak a minőségi hangok fesztiváljának vendégei. Fülöp Imre alapítótagot, a csapat gitárosát kérdeztük. 

– Nem először vagytok itt, milyen élményeket gyűjtöttetek eddig Szejkefürdőről?

– Valóban nem előszor veszünk részt a rockmaratonon, viszont nem játszottunk már majdnem négy éve a rendezvényen. Ezt amúgy bánjuk, mivel előtte minden évben jelen voltunk. Ennek az az oka, hogy a legutóbbi években a dátumok nem voltak megfelelőek számunkra. Ami pedig megmaradt bennünk, hogy igazi rockközönség jár ide ki. Évente több mint 50-60 fellépésünk van, de akadnak olyan helyek, főleg a rock jellegű rendezvények, ahol a rockerek, a rockzene kedvelői jelen vannak és igazábol ezek a legjobb bulik. A Rockmaraton pedig az a hely, ahol önmagunkat adhatjuk és a legkedveltebb dalainkat játszhatjuk. Mindig a legkeményebb dalokat jatszuk itt. Most is így lesz!

– Ha lehet, kicsit részletezd.

– Idén megjelenik a hatodik lemezünk. Nagyon kemény rock zene lesz rajta. Erről a lemezről játszunk pár dalt. Természetesen az előző lemezeinkről is az ismert kemény dalokat vesszük elő, mint például a Kőszobor, Álarcod mögött, Az elmúlás útján, Őszinte hazugság, stb.

– Pár év alatt sok minden változott. Mit üzentek azoknak, akik valamilyen ok miatt még nem láttak titeket élőben?

– Mindenképpen el kell jönni a Rockmaratonra. Hallható, látható lesz a Defender együttes a régi jó rockműsorral, de lesznek új dalok, melyeket Erdélyben itt hallják először. Akinek van ideje, nézzen be a honlapjára: www.defender-music.net. Vannak itt egy film a zenekar életéről, hallható az új dalunk, amelynek címe Akkor is. Ugyanakkor fellelhetők a koncertdátumok, akadnak klippek, hírek és sok más érdekesség.

– Köszönöm. 

(A Defender csütörtökön, július 8-án este hétkor zenél a IX. Székelyföldi Rockmaraton színpadán.) 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.