Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

December 18-án az Agora Savaria Filmszínházban az Anima Sound System, a Kolin, DJ Vidaotone és a Lunchbox pörgeti fel a hangulatot

Ízig–vérig djuice-ra és persze a fiatalokra hangolódva kerül megrendezésre az idei utolsó „Szeretem a városom” buli, méghozzá Szombathelyen, Magyarország legrégebbi alapítású városában, melyet a Nyugat királynőjének is neveznek. Ezúttal híres és feltörekvő zenekarok egész éjszakán át tartó őrületére számíthatnak a bulizni vágyók. Akik pedig december 6. és 18. között djuice számlás csomagot vásárolnak, ingyen juthatnak be a koncertre, két jeggyel ajándékozza meg őket ugyanis a fiatalokat megcélzó mobilmárka.

A koncert helyszíne az Agora Savaria Filmszínház, ahol december 18-án este 9 órától fellép az elektronikus zenét a kelet európai népzenével vegyítő Anima Sound System, közkívánatra a Kolin, és bemutatkozik DJ Vidaotone valamint a Lunchbox nevű formáció is.

Jó hír a már djuice előfizetéssel rendelkezőknek, hogy a koncertre djuice MyLife regisztráció után extra kedvezménnyel, 1500 Ft helyett csupán 1000 Ft-ért juthatnak be és tombolhatják végig az éjszakát. Azok, akik még nem erősítik a djuice táborát, de december 6 és 18-a között bármilyen djuice számlás csomagot vásárolnak a szombathelyi djuice caféban, vagy a Szelestey László utca 13-ban található Telenor boltban, 2 koncert jegyet ingyen kapnak a készlet erejéig. Ezen felül ebben a pár napban azok, akik Samsung Chat telefont vásárolnak új számlás csomagban, most kedvezményesen juthatnak hozzá 9990 Ft helyett csupán 4990 Ft-ért és ráadásként egy Szeretem Szombathelyt! skint is kapnak ajándékba.

És hogy mit érdemes tudni ezekről a zenekarokról?

 • ANIMA SOUND SYSTEM
  A zenekart 1993-ban alapította Prieger Zsolt és Szabolcs, majd másfél év múlva csatlakozott a csapathoz Németh Gergely, akinek érkezésével kialakult az a szerzőhármas, amely azóta is mozgatja a változó felállású csapatot. Magyarország elsőszámú elektronikus tánczenekara, a kárpát-medencei népzenei hagyományokat kortárszenével, hip-hop- és jungle-ritmusokkal mixeli.
  1995-ben jelent meg az első, Shalom címet viselő album, mely már magán hordozza mindazokat a jellegzetességeket, amelyek azóta is azonnal felismerhetővé teszik az Anima-hangzást: roma és zsidó népzene, reggae-ütemek, hangszerelési furcsaságok, játékosság, kísérletezés, a zenei kategóriák figyelmen kívül hagyása. A zenekar európai turnéja során fellépett a világ legrangosabb zenei vásárán, a WOMEX-en, ahol nagy sikert aratott és meghívásokat kapott 2003-ban Londontól Moszkváig, Portugáliától Lengyelországig nagyon sok neves fesztiválra. A zenekar folyamatos megújulások után 2010 májusában jelentette meg 10. albumát, Tedd a napfényt be a számba címmel.
  Az új lemezen a régi sikerszámok (68, Tekerd, Elég volt) mellett sok-sok új dalt  is bemutat a zenekar. A dalok egy éven át készültek albérletekben, próbahelyen, hálószobákban és a Pannónia Stúdióban Németh Gergely és Prieger Zsolt producerek irányításával. Az album vállaltan az Anima eddigi legpopulárisabb lemeze, hosszú évek után újra sok magyar nyelvű dallal. Ez az első Anima Sound System-album, amelyen már az összes dalt az új énekesnő, Prieger Fanni énekli.
 • KOLIN
  A Kolin együttes története 2007 elején kezdődött – a gyermekkor óta zongorázó  és éneklő, operában és dzsesszben is képzett Linczényi Márk „régóta tervezett” zenekarát megannyi névötlet elvetése után végül saját produkciós ügynöksége után keresztelte el. A zenekari felállás nem nevezhető szokványosnak, basszusgitáros például nincs a hangszeresek között: a szintetizátorokat kezelő dalszerző-szövegíró-frontember mellett Szilvási Ákos gitáros és Ágoston Iván dobos tagja a formációnak. Az „egytagú ritmusszekció” azonban nagyon is működőképes, az energikus dobolás szintibasszus alapokkal egészül ki, így a zenekari hangzás egyszerre modern rock, illetve húz a trance és az elektro-diszkó felé. A korrektül énekelt angol nyelvű szövegekkel ellátott szerzemények sokszínűek, harsányak, slágeresek. Az MTV legjobb magyar zenekar díját elnyerő csapatban vitathatatlanul jelentős zenei potenciál rejlik.
 • LUNCHBOX
  A szombathelyi zenekar 2008. áprilisában jött létre. A banda lényegében két korábbi zenekarból született. A GitárPuncsból Góczán Gábor és Joós Bence, a White Shirt-ből pedig Simon Zsolt és Varga Tamás került a csapatba. Az alapítás óta volt pár koncertjük, és azon ügyködnek, hogy minél többször léphessenek színpadra, hogy megoszthassák mondandójukat a zenén keresztül. A zene dallamos pop-punk, magyar szöveggel. Különösebb megfejtést nem igényel, mivel a punk a legegyszerűbb zene, de épp az a lényege, hogy az egyszerűből jót hozzál ki.

Bulikezdés este 9-kor!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.